Dijeta 22. travnja 2010.

Boris smanjio masnoće i kolesterol

Boris-Krv
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

S preko 10 kilograma manje nego na početku akcije "Mršavimo zajedno, Boris se odlično osjeća, a da mu se zdravstveno stanje popravilo potvrdio je i pregled u Poliklinici Sunce: ranije povišene masnoće u krvi pale su sa 3,80 na 2, a kolesterol sa 7,3 na 5,7

Na samom početku akcije "Mršavimo zajedno" Boris je bio na sistematskom pregledu u Poliklinici Sunce i na ultrazvuku abdomena pokazalo se da ima masnu jetru. Taj je nalaz obično praćen povišenim masnoćama u krvi, kao što je bio slučaj i kod Borisa. Liječnik koji je internističkim pregledom zaključio Borisov sistematski rekao mu je da ima centralni tip pretilosti, što je uz povišene masnoće u krvi i dob iznad 40 godina čimbenik rizika bolesti srca i krvnih žila.

Zato mu je preporučio promjenu prehrane i redukciju tjelesne težine. Budući da je ergometrijom, pretragom kod koje se prate otkucaji srca dok osoba brzo hoda na traci, Boris dokazao da je u nadprosječnoj kondiciji, liječnik je zaključio da je zaista i spreman za intenzivnije vježbanje, koje će mu uz dijetu pomoći u mršavljenju.

Pogledaj kako je izgledao Borisov sistematski pregled prije tri mjeseca!

Na kraju programa mršavljenja, Boris je ponovno posjetio Poliklinicu Sunce, kako bi provjerio je li mu se zdravstveno stanje popravilo i u kojoj mjeri. Napravili su mu laboratorijske pretrage krvi i mokraće i bio je na ultrazvučnom pregledu abdomena.

"Rezultati su za mene iznenađujuće povoljni", kaže Boris i objašnjava: "Nakon što mi je dr. Ante Barbir na temelju ultrazvuka abdomena rekao da mi je jetra još uvijek malo masna, nisam očekivao spektakularne nalaze krvi i mokraće, ali sam ostao ugodno iznenađen. Kolesterol mi je značajno pao sa 7,3 na 5,7, što je odlično, a trigliceridi koji su inače opasniji ako su povišeni, pali su sa 3,80 na 2!

Općenito su sve vrijednosti u srednjim intervalima, što je, kako mi je liječnik rekao, najbolji rezultat koji se može očekivati. Granice kalija, natrija i kalcija su također u srednjim vrijedostima, što je izvrsno. Vrijednosti elemenata u urinu su također dobre, sve su u granicama normale. Dakle, nalaz je odličan i funkcioniram kakti vurica", pohvalio se Boris.

Dr. Ante Barbir rekao mu je ipak da  bi u perspektivi trebao riješiti masnu jetru. To ide sporo, kao što se i dugo gomilalo, kaže doktor, i treba vremena da se stanje popravi.

"To će biti moj naredni cilj u ostatku godine", odlučno kaže Boris, kojem je liječnički pregled samo potvrdio njegov osjećaj povećanog zdravlja i vitalnosti s preko 10 kilograma manje nego na početku akciju "Mršavimo zajedno".

Prouči Borisov put do vitke linije i boljeg zdravlja!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.