Dijeta 02. veljače 2010.

BioTest objektivno mjeri vitalnost

Biotest
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vitalnost možeš izmjeriti, i to objektivno i precizno, pomoću posebnog uređaja koji u Hrvatskoj odnedavno koristi dr. Tihana Škaričić u zagrebačkoj Poliklinici Orlando; tako ćeš saznati koji su ti organi energetski slabiji i podložniji bolestima, te što trebaš učiniti da takvo stanje popraviš

"Važnost zdravlja ljudi često prepoznaju kada je već kasno", kaže dr. Tihana Škaričić, doktorica farmacije koja se prošle godine, nakon skoro 20 godina života i rada u Americi, vratila u Hrvatsku i sada radi u Poliklinici Orlando u Klaićevoj 8 u Zagrebu. Ona naglašava vrijednost preventivne medicine i smatra da čovjek, dok se dobro osjeća, treba paziti da svoj organizam i održi u ravnoteži, a u tome značajnu ulogu imaju pravilna prehrana i kvalitetni dodaci prehrani napravljeni od prirodnih sastojaka iz organskog uzgoja.

Umjesto da se pitaš znače li osjećaj umora, koji kilogram viška ili povremeni bolovi da ti je vitalnost slaba i umjesto da napamet biraš dodatke prehrani za podizanje energije, možeš otići na mjerenje vitalnosti BioTestom.

BioTest za pola sata otkriva razinu vitalnosti

Testiranje se obavlja pomoću uređaja BioMeridian BIM, koji precizno mjeri električnu provodljivost kroz 58 točaka, takozvanih biomeridijana, na rukama i stopalima, te daje sliku stanja vitalnih organa i sustava organizma u postupku koji traje samo 30 do 40 minuta.

Rad tog uređaja temelji se na dugogodišnjim istraživanjima europskih i američkih medicinskih znanstvenika, a izuzetna preciznost mjerenja postignuta je primjenom najnovijih dostignuća kompjutorske tehnologije. BioMeridian BIM uređaj prvi je i jedini uređaj te vrste koji je dobio certifikat američke Agencije za hranu i lijekove (FDA), kao i europsku CE Mark klasifikaciju, jer je precizan i daje rezultate na koje se može osloniti i klinička medicina.

U Americi se ovim uređajem služe i liječnici konvencionalne medicine, jer uz njegovu pomoć mogu uočiti potencijalne zdravstvene probleme prije nego se pojave simptomi bolesti, te na tim dijelovima tijela napraviti klasične medicinske pretrage i poduzeti preventivne mjere.

Provjeri koliki ti je rizik od bolesti kao što su dijabetes, bolesti srca i povišen krvni tlak!

Dr. Tihana Škaričić

Dr.Tihana Škaričić, doktorica farmacije, rođena je i odrasla u Splitu. Poslije studija farmacije u Zagrebu otišla je u Los Angeles, gdje se profesionalno usavršavala radeći 18 godina u različitim profesionalnim okruženjima - od ljekarni i centara za informiranje o zdravlju i lijekovima, do klinika, bolnica i specijaliziranih ustanova za praćenje i prevenciju bolesti.

Kao direktorica farmacije u međunarodnoj zdravstvenoj organizaciji AHF surađivala je s vodećim svjetskim liječnicima, kreirala protokole za praćenje terapije, održavala edukativne prezentacije i pisala savjetodavne članke u publikacijama američkog Ministarstva zdravstva.

Od 2005. u Los Angelesu vodi vlastitu ljekarnu i centar za praćenje bolesti Central Care Pharmacy, gdje intezivno radi na objedinjavanju najboljih elemenata klasične i alternativne medicine (naturopatije, homeopatije).

Na temelju brojnih postdiplomskih edukacijskih programa i certifikata dr.Tihana Škaričić dobila je prestižnu titulu Pharmacist Care Diplomate (NIPCO). Članica je Američkog društva farmaceuta (APhA - American Pharmacist Assosiation) i upravnog odbora Kalifornijskog društva farmaceuta (CPhA- California Pharmacist Association).

Trenutno radi na doktoratu iz naturopatije i intezivno se bavi testiranjem vitalnosti u svrhu jačanja obrambenih funkcija organizma i prevencije bolesti.

Ako si registrirani korisnik zdravekrave, u prevenciji bolesti i očuvanju vitalnosti, ali i vitkosti, možeš koristiti brojač kalorija.

58 akupunkturnih točaka

Mjerenje se izvodi tako da se električna sonda koja je spojena na kompjuter stavlja na akupunkturne točke, a radi preciznosti na ekranu se odmah pokaže je li sonda prislonjena baš na pravo mjesto. Tako se provjerava ukupno 58 akupunkturnih točaka, smještenih na lijevoj i desnoj ruci, te na stopalima.

Akupunktura pomaže i uklanjanju bora i u mršavljenju, a za one koji se boje igala, postoji poseban aparat za elektrostimulaciju akupunkturnih točaka.

Posebno programirano BioMeridian računalo analizira rezultate testiranja i uspoređuje ih s rezultatima milijun i pol testova pohranjenih u njegovoj datoteci. 

Rezultati testiranja na kraju se dobiju u obliku lako čitljivog grafičkog prikaza koji pokazuje stanje kože, živčanog sustava, imunosustava, srca, želuca, jetre i žuči, slezene, bubrega i tako dalje.

Crveno označava kronične bolesti!

Graf ima šest faza, od kojih su 1. i 2. obojene zeleno i označavaju dobru provodljivost meridijana poveznih s pojedinim organima i organskim sustavima.

Faze 3 i 4 obojene su žuto i rezultati mjerenja u njihovim okvirima upućuju na upalne procese u tijelu, a budući da svaka bolest u organizmu počinje upalom, to je znak da se nešto treba učiniti.

Crvena boja, kojom su na grafu obojene 5. i 6. faza trebala bi djelovati kao alarm, jer otkriva postojanje kroničnih i degenerativnih bolesti

Na taj način lociraju se područja, odnosno funkcije organizma koje su se udaljile od normale te uzrokuju gubitak biološke ravnoteže, slabljenje prirodnih obrambenih sposobnosti i smanjenje vitalnosti.

Stimulacija akupunkturnih točaka pomaže kod raznih zdravstvenih problema, a ovdje možeš dozanti sve o akupunkturi u trudnoći.

Vitamini i enzimi za jačanje vitalnosti

Također, od zbroja rezultata za ukupno 14 organa i organskih sustava kompjuterski program izračuna prosječnu vrijednost, koja bi trebala otkriti opću vitalnost organizma.

Na temelju svih tih rezultata, dr. Tihana Škaričić oblikuje individualni program dodataka prehrani, kao što su biljni preparati, vitamini, minerali i enzimi, posebno prilagođen specifičnim potrebama tvog organizma. Kod kroničnih bolesti dodaci prehrani kombiniraju se s konvencionalnim lijekovima i medicinskim tretmanima.

Cijena BioTesta je 750 kuna, a ako se prijaviš za testiranje putem web stranice www.biotest.hr možeš koristiti popust.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.