Dijeta 03. svibnja 2011.

40 stručnjaka u akciji mršavljenja

Svi-Strucnjaci
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ena iz Osijeka, Nikolina iz Rijeke, Petra iz Splita, Nikolina iz Varaždina i Marina iz Zagreba, koje pratimo u akciji "Mršavimo zajedno", imaju pomoć i podršku interdisciplinarnog stručnog tima Zdrave Krave, koji se sastoji od preko 40 liječnika, nutricionista, trenera, kozmetičara i psihologa

Nutricionistice iz Vitaminoteke dr.sc. Darija Vranešić Bender, Sandra Krstev Barać, Martina Blašković i Mirja Jošić kandidatkinjama su, nakon razgovora o njihovim navikama i željama, sastavile individualne jelovnike za zdravo mršavljenje, koje će tijekom akcije još prema potrebama prilagođavati.

Kako bi im mršavljenje bilo što lakše i dijetna jela što ukusnija, u jelovnike su uključeni i proizvodi generalnog sponzora Vindije: svježe pileće i pureće meso, Vindon DeLuxe pureća šunka, probiotički jogurt Vitaktiv i svježi kozji sir Capro Fresh.

Tu je i izotonični napitak od kokosa Coco Juice, kojeg u Hrvatsku uvozi tvrtka Pretti, te NovaDiet zamjenski obroci i proizvodi za mršavljenje: Drena diet vrećice za detoksikaciju, Blokegras čokoladni bomboni, Light nova milk shakeovi i LineSbelt pločice.

Svaka kandidatkinja ima svog osobnog trenera

Uz poseban režim prehrane, ključni dio programa mršavljenja je i redovito vježbanje pod stručnim vodstvom.

Svaka kandidatkinja u svom gradu ima osobnog trenera, a svi oni u ovoj akciji rade prema konceptu treninga koji je oblikovao profesor kineziologije Tomislav Jurak, voditelj zagrebačkog City Fitness&Spa centra, pod čijim su vodstvom vježbali sudionici svih dosadašnjih sezona akcije "Mršavimo zajedno".

U City Fitness&Spa centru i sada vježba Zagrepčanka Marina i to s osobnim trenerom Domagojem Jugom Dujakovićem. Nikolina iz Rijeke na treninge ide u Fitness centar Blue Gym, gdje joj je trener Edin Jusufagić, a osobni trener Ene iz Osijeka je Josip Tot iz Fitness centra XXL.

Nikolina iz Varaždina vježba s trenerom Marinom Čubrićem u Fitness centru Coning, a Petra iz Splita jedina ima žensku trenericu - Renatu Buljan Lovrinčević iz Centra zdravlja i ljepote Guliver Energija u Solinu.

Psihološka podrška

Za psihološku podršku kandidatkinjama tijekom akcije "Mršavimo zajedno", kao i u prošlim sezonama, zadužen je sportski psiholog Igor Čerenšek, bivši višestruki državni rekorder i prvak u plivanju, hrvatski reprezentativac i Olimpijac, koji sada radi i kao plivački trener. 

On će se sa Zagrepčankom Marinom sastajati uživo, a s kandidatkinjama iz ostalih gradova razgovarat će preko Skypea i pomagati im da što lakše prihvate promjene životnih navika, da zadrže motiviranost do kraja programa mršavljenja te da prestanu tražiti utjehu u hrani, što je mnogima od njih i bio uzrok debljanja.

LPG tretmani protiv celulita i bolnih mišića

Za pomoć u preoblikovanju tijela i uklanjanju celulita, ali i opuštanje nakon zahtjevnih treninga, kandidatkinje će ići na tretmane LPG uređajima.

U Zagrebu će tretmane raditi LPG terapeutkinje Ana Grozdić, Dona Sokolić i Marijana Gluić iz LPG EndermoSpa centra, u Osijeku Sena Krupić iz kozmetičkog salona Alfa, a u Rijeci Kristina Pintac u estetskom centru Uniqe.

LPG tretmane u Varaždinu izvodit će Nives Hajec iz Body Creator centra, dok će kandidatkinja iz Splita na tretmane, kao i na treninge, ići u centar zdravlja i ljepote Guliver Energija, kod Anite Munjiza Zanki.

Liječnici Poliklinika Sunce

Sve su kandidatkinje tijekom prvog tjedna akcije "Mršavimo zajedno", prije prelaska na novi režim prehrane i treninga, obavile sistematske preglede u Poliklinikama Sunce u svojim gradovima: Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zagrebu.

Timovi liječnika raznih specijalnosti i drugo medicinsko osoblje Poliklinika Sunce napravili su im laboratorijske pretrage krvi i mokraće, s posebnom pažnjom na razine hormona štitnjače, kolesterola, masnoća i šećera u krvi, zatim ultrazvučni pregled abdomena, EKG i ergometriju te internistički pregled koji je uključivao vaganje i izračunavanja BMI-a te mjerenje obujma struka, a neke su kandidatkinje bila i na ginekološkom pregledu.

Cilj je bio provjeriti opće zdravstveno stanje kandidatkinja, uvjeriti se da ne postoje prepreke za njihov ulazak u program mršavljenja, ali i otkriti zdrastvene probleme ili rizike, čijem će smanjivanju doprinijeti gubitak suvišnih kilograma, što ćemo i provjeriti na kraju sezone.

Predstavnici liječničkog tima Poliklinike Sunce u Osijeku su ravnatelj Poliklinike, internist dr. Marijan Jakić; specijalistica radiologije dr. Mirjana Terzić i glavna medicinska sestra Ljuba Vojnović.

Riječki tim predvode internist - kardiolog dr. Dubravko Dobrović i medicinska sestra Ivanka Hrenek, a splitski tim ravnateljica Poliklinike dr. Lucijana Krželj, ginekolog dr. Zdeslav Benzon, internistica dr. Mirela Crvelin Živković i medicinska sestra Marina Grčić.

U Varaždinu liječnički tim predstavljaju ravnateljica dr. Jadranka Živković, ginekolog dr. Borislav Dokuzović, internist - gastroenterolog dr. Zvonimir Kolarić te medicinska sestra Jadranka Pofuk.

U zagrebačkom timu nalaze se mr. sc. dr. Maja Antončić-Svetina, internistica s užom specijalnošću iz kardiologije; radiolog dr. Dražen Lovrić, voditelj službe radiologije u Poliklinici Sunce Zagreb-Trnje te medicinska sestra Danijela Jug, a akciju "Mršavimo zajedno" podržao je i ravnatelj svih Poliklinika Sunce dr. Mladen Jukić.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.