Zdravlje Koronavirus - simptomi, prevencija i savjeti stručnjaka 22. lipnja 2020.

Imamo 19 novozaraženih osoba koronavirusom; test Andreja Plenkovića negativan

Foto: Guliver/Shutterstock Prosječna dob onih koji su umrli unatoč tome što su se cijepili je 85 godina. U prosjeku su imali pet postojećih bolesti
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva pa je do sada ukupno zabilježeno 2.336 pozitivnih osoba na Covid-19. Dosad su se oporavile 2.142 osobe. Preminulo je stotinu i sedam osoba. Još je 87 osoba na liječenju.

Trenutno je potvrđeno ukupno 2.336 osoba zaraženih koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva. Jedna novooboljela osoba je iz Dubrovačko-neretvanske županije, jedna iz Bjelovarsko-bilogorske, devet novooboljelih je iz Grada Zagreba, tri iz Osječko-baranjske županije, jedna iz Križevačko-koprivničke, jedna iz Međimurske, jedna iz Šibensko-kninske te dvije osobe iz Zadarske županije, navedeno je na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu.

Možda te zanima... Jedan rijedak simptom koji može upućivati na koronavirus Zdravlje

2.142 osobe su se oporavile. Nema pacijenata na respiratoru, a bolnički se liječi 9 osoba. Preminulo je stotinu i sedam osoba, a do sada je testirano 72.746 osoba, od toga 268 u posljednja 24 sata.

Nadalje, jučer je objavljeno i otkazivanje finala Adria Tour, teniskog turnira u Zadru koje su trebali igrati Novak Đoković i Andrej Rubljov otkazano je zbog toga što je jedan od tenisača, Grigor Dimitrov zaražen korona virusom. Tu vijest potvrdio je i sam tenisač na svom Instagram profilu, a on je dan ranije odustao od natjecanje jer se nije osjećao dobro, prenosi 24sata.

Možda te zanima... 13 priznatih simptoma koronavirusa i 6 najčešćih komplikacija Zdravlje

Nakon početnih testova, iz organizacijskog odbora Adria Toura objavljeno je kako su 22 osobe testirane, a njih troje je je pozitivno. Od 22 osobe koje su se sinoć testirale u Zavodu za javno zdravstvo u Zadru, 19 je negativno, a troje pozitivno. Trener Grigora Dimitrova Christian Groh, kondicijski trener Marko Paniki je pozitivan te Borna Ćorić. Goran Ivanišević je bio negativan na testiranju, a uz njega i Đorđe Đoković, prenosi 24sata.

Slijedom kratkog boravka na Adria Touru u Zadru u subotu, iako nije bio u kontaktu sa zaraženim tenisačima niti u bliskom kontaktu s drugim tenisačima, predsjednik Vlade Andrej Plenković, s obzirom na odgovornu dužnost koju obnaša, obavio je danas testiranje na prisutnost korona virusa. Kako prenosi 24sata, nalaz je negativan.

Možda te zanima... 4 glavne razlike između koronavirusa i gripe Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.