Psiha i seks Moje emocije 13. rujna 2016.

Znanstvenici otkrili zbog kojih su osobina neki ljudi skloniji nevjeri

Seks-Partner
1/0
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vara li me on? Je li mi ona odana? Postoje li određene karakteristike koje upućuju na nevjeru? Psiholozi koji su istraživali fenomen nevjere prvo su se pozabavili odnosom jačine seksualnog nagona i razine samokontrole kako bi dali odgovor na pitanje kako prepoznati osobu sklonu nevjeri.

Jačina seksualnog nagona je glavni preduvjet

Jačina seksualnog nagona nije kod sviju ista, znanstvenici su došli do rezultata koji su pokazali da jak libido jest jedan od pokretača na nevjeru, ali ne i jedini. Jak seksualni nagon definitivno jest jedan od pokretača za nevjeru, ali znanstvenici su se zapitali što je s onim pojedincima koji imaju jak seksualni nagon ali svejedno odoljevaju izazovima nevjere ili tu energiju uspijevaju usmjeriti prema vlastitom partneru.

Mcintryre je s kolegama 2014. godine proveo dvije empirijske studije o utjecaju seksualnog nagona na nevjeru. Otkrili su da snažna seksualna želja samo ponekad dovodi do nevjere.

Razlike između obrezanog i neobrezanog penisa i sklonosti spolnim bolestima!

Razina samokontrole je presudna

Osobe koje imaju nisku samokontrolu i jak libido sklonije su nevjeri od osoba koje imaju nisku samokontrolu i nizak libido. To su rezultati prve studije rađene na uzorku od 300 osoba gdje se pokazalo da su osobe s jačim seksualnim nagonom i niskom samokontrolom imale poveću povijest varanja dok su bile u vezama. (Mcintryre, 2014.)

Na tamelju provedenog istraživanja zaključili su da jak seksualni nagon sam po sebi nije preduvjet za varanje, ali da postaje kad se ujedini s niskom razinom samokontrole.

Također su zaključili da samokontrola može biti poput mišića, što znači da ako je se previše forsira može doći do njezina slabljenja. Jer se samokontrola u jako puno svakodnevnih situacija mora vježbati u odnosu s kolegama, nadređenima, općenito u društvenim odnosima, te u drugim situacijama poput držanje dijete, redovitog odlaska na vježbanje. Tako da je moguće da i osobe koje imaju jak seksualni nagon i jaku samokontrolu popuste u odnosu s privlačnom osobom koja nije njihov partner.

Svaki seksualni izlet izvan veze nije prevara?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.