Psiha i seks Seks i veze 17. siječnja 2021.

Zašto žene privlače seksualno dominantni partneri?

seks ljubav krvna grupa
Foto: Guliver/Shutterstock Ljudi s krvnom grupom 0 navodno su najbolji ljubavnici​
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Seksualna terapeutkinja Marianne Brandon otkrila nam je zašto žene privlače seksualno dominantni partneri, ima li to veze s našom DNK te kako da preuzmeš dominantnu ulogu u svojoj vezi.

"Ako te seksualno privlače dominantniji partneri - nisi sama" kaže Marianne Brandon, doktorica i seksualna terapeutkinja i nastavlja da kada kaže seksualno dominantni, ne misli na  scenarij iz filma "'50 nijansi sive', već na osobe koje su u seksu otvorenije od tebe, lakše iskazuju svoje želje i fantazije te su spremne preuzeti vodeću poziciju."

Ako radiš ove četiri stvari u krevetu činiš seks dosadnim. Evo kako odnos začiniti Možda te zanima... Koliko često se parovi seksaju i koja je 'normalna' brojka? Psiha i seks

Za žene, tendencija da gravitiraju prema partnerima koji su voljni uzeti 'uzde' u krevetu može biti osobito jaka, jer neki stručnjaci, uključujući i samu Marianne, smatraju da postoji evolucijska predispozicija za to.

Ovako glasi njihova teorija: "Budući da su žene rođene s ograničenim brojem jajašaca, za razliku od muškaraca koji stvaraju spermu tijekom cijelog životnog vijeka i stoga imaju neograničenu zalihu, one imaju tendenciju biti selektivnijima u odnosu na suprotni spol."

Nadalje, također valja napomenuti da je i testosteron, hormon kojeg muškarci imaju mnogo više, povezan s dominacijom, a znanstvenici, naravno, ne tvrde da sve žene traže dominantnog partnera. Oni navode da je ta općenita želja možda pohranjena u ljudskom DNK.

U svemu tome postoji i društvena komponenta: Usprkos napretku feminizma koji se zalagao za ravnopravnost spolova u društvu, tradicionalne rodne uloge još uvijek su vidljive unutar seksualnih odnosa, barem u slučaju SAD-a. Romantični romani i filmovi koji prikazuju odvažan, dominantan muški lik koji zavodi i 'odnosi pobjedu' nad ženskim likom još uvijek su vrlo popularni.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Osobe na položajima i prvorođeni po nekim istraživanjima sklonije su prevari

Na nekoj osobnijoj razini, većina žena navela je kako za partnera žele dominantnu osobu zato što im njegovo vodstvo pojačava osjećaj vlastite seksualnosti jer se osjećaju željeno od strane partnera.Također, donosi i dozu opuštenosti jer bilo da si iscrpljena od posla ili još nisi dovoljno opuštena s novim partnerom - ponekad samo želiš da netko drugi vodi razgovor ili općeniti prvi korak u vezi. I ništa nema loše u tome, navodi Brandon.

Savjeti kako da preuzmeš dominantnu ulogu

Prvi način kako da preuzmeš dominantnu ulogu u vezi zvuči gotovo prejednostavno da bi bilo istinito - samo mu reci što želiš.

Na primjer, voliš oralni seks, ali uvijek dopuštaš svom partneru da ga pokrene te 'izvrši.' Reci mu što želiš, detaljno mu opiši ili ga čak rukama usmjeri. Iako ti možda zvuči sada zastrašujuće, u konačnici će se isplatiti i dovest će vas do ugodnijeg iskustva za oboje.

Najbolje poze za žene Možda te zanima... Top 4 seks poze koje su najdraže ženama Psiha i seks

Još jedan trik koji možeš isprobati odnosi se na tvoj omiljeni prizor ili scenu u filmu. Pronađi ga i pogledaj cijeli film s partnerom. To je savršena prilika da mu kažeš što misliš o tom prizoru i da započneš razgovor o tome kako bi ga možda mogli uključiti u vaše seksualne aktivnosti, zaključila je Brandon za Woman's Health.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Maya_Lemmone
      Maya_Lemmone

      Lagan posao na mreži, pridružite se sada i počnite zarađivati više od 500 USD dnevno. Prošli mjesec zaradio sam i primio 27392 dolara od ovog lakog posla, dajući maksimalno 3 sata dnevno. Izuzetno je jednostavno poslovati i redovito zarađivati od njega. Sada to može dobiti bilo koja os0ba na Zemlji i započeti s zarađivanjem više dolara na internetu. posjetite ovu stranicu za više detalja ......... >>>>>> w­­­­w­­­­w­­.­­C­­­­a­­­­s­­­­h­­­­F­­­­l­­­­o­­­­w­­­­7­­­­7­­­­.­­­­C­­­­o­­­­m

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.