Psiha i seks 26. travnja 2016.

Stvari zbog kojih ne moraš žaliti u vezi

Ples-Prijateljice
Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U vezama često preispitujemo sami sebe, pogotovo nakon prekida ili velike svađe. Turbulentni odnosi znaju se negativno odraziti na samopouzdanje, osobito kod nesigurnih osoba. U uspješnoj vezi cijeniš sebe i svoje želje kao i svog partnera. Otkrivamo ti sedam stvari zbog kojih te ne treba gristi savjest, niti bi se trebala ispričavati partneru.

  • Iskrena si - Mnogi ljudi žele čuti samo pozitivne stvari o sebi, pa i kada je u pitanju odnos s partnerom. Iako istina može biti bolna, iskrenost je pozitivna osobina koje se ne treba sramiti. Njome pokazuješ osobi s kojom ste u vezi da ti je stalo do nje, zato nemoj šutjeti.
  • Voliš zabavu - Ako voliš putovati i uvijek si u pokretu, u tome nema ništa loše. Ako zaplešeš ili zapjevaš čim čuješ svoju omiljenu pjesmu na radiju – uživaj. Takve stvari nikome ne bi trebale smetati. Ako ti osoba s kojom si u vezi prigovara zbog tvojih malih zadovoljstava, razmisli uživaš li uopće s tom osobom.
  • Uspješna si - Svi u životu težimo ka uspjehu, pa zašto bismo se zbog toga osjećali loše? Ako si uspješnija od nekoga, to ne znači da si bolja od njega. Umjesto da se osjećaš neugodno zbog postignutog uspjeha, budi zahvalna jer si ostvarili cilj koji si postavila. Ako je netko nesretan zbog tvog uspjeha i stalno omalovažava tvoja dostignuća, udalji se od te osobe.
  • Provodiš vrijeme s prijateljima - Zašto bi se ispričavala ako imaš dobre prijatelje? Svi tvoji prijatelji su različiti i zahvaljujući tome uvijek ćeš čuti različite komentare, mišljena i savjete. Oni su ti koji će biti uz tebe i pomoći ti kada ti je teško. Partneru tvoji prijatelji ne bi trebali smetati.
  • Uživaš u vremenu samo za sebe - Voliš različite stvari, poput šopinga, lijepe odjeće, izlazaka ili dugog spavanja. Što ima loše u tome? Uživanje u malim stvarima čini život ljepšim. Nemoj se osjećati loše ako ne voliš stvari u kojima ostali uživaju. Svi smo različiti i upravo nas te male stvari čine jedinstvenima.
  • Znaš reći NE - Često se osjećamo kao da moramo udovoljiti svima iz bliže okoline. Ne dozvoli drugima da te iskorištavaju i nauči reći ‘ne’. Skupi hrabrost i konačno napravi ono što zaista misliš da je ispravno.

Saznaj jesi li prava ili instant prijateljica!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.