Psiha i seks 05. travnja 2016.

Zašto te privlače uvijek isti muškarci?

Par_17
Foto: Thinkstock Uz pametnije žene prema istraživanju muškarci su sretniji i zdraviji
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

 Događa se da sve potrebe koje nam nisu zadovoljene ili nisu zadovoljene na odgovarajući način čuvamo u nesvjesnom dijelu našeg uma u vidu rana iz prošlosti za koje želimo da zarastu. Budući da nismo svjesni tih rana i emocionalnih potreba koje imamo, idemo kroz život, upoznajemo ljude i biramo partnere. Partneri koji će nam se svidjeti biti će oni za koje smatramo da će zadovoljiti naše emocionalne potrebe

Probaj otkriti uzorke ponašanja i događaje koji se ponavljaju u tvojim vezama

Nesvjesno tražimo način da zaliječimo postojeće rane, ali za to biramo partnere koji su najsličniji osobama s kojima smo doživjeli ranjavanje. Iz tih razloga, mnoge veze osuđena su na propast, a rijetke su one zaista sretne i skladne. Ali, otkriće vlastitog i partnerove osobnosti, rana i strahova pruža priliku za međusobno izlječenje i još veću povezanost i bliskost. Potrebno je otkriti, sami ili uz pomoć partnera, svoje emocionalne povrede. Što ti je najviše potrebno od one druge strane i što ti je najteže pružiti? Koje stvari i događaji ti najviše smetaju i najviše te bole? Što ti je najveća radost i čemu se najviše raduješ kod partnera? Razmisli malo o toj temi. Razgovaraj s partnerom, prijateljima koji te dugo poznaju i znaju tvoju ljubavnu povijest ili čak s roditeljima ako si u mogućnosti. Probaj otkriti koji su to uzorci ponašanja i događaja koji su se ponavljali u prijašnjim ljubavnim odnosima ili su se ponovili i u sadašnjem odnosu.

Kako prepoznati kraj veze?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.