Psiha i seks Seks i veze 22. rujna 2017.

Zašto često mijenjanje seksualnih partnera nema smisla

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Granice intime ponekad su nejasne. Kada su muškarac i žena u seksualnoj vezi, oni otvaraju vrata svoje intime onako kako to ne rade prema drugima. Ta bliskost i snaga seksualnog otvaranja pruža sigurnost koja može maskirati sve ostale loše aspekte veze i to je razlog zašto opstaju i loše veze.

U emotivnim vezama, seksualnost se po intenzitetu doživljava na sličan način kao afektivna veza s roditeljima u najranijem djetinjstvu. Mladi ili emotivno nestabilni ljudi, kada prekidaju veze, imaju osjećaj gubitka svog identiteta kao malo dijete koje gubi majku prema kojoj nema jasne granice.

Možda te zanima... Seksaju li se svi drugi više od tebe? Psiha i seks

Oni nisu u stanju uklopiti u svoju osobnost ono što je u vezi bilo vrijedno, naročito bliskost i intimnost i doživjeti ih kao dio sebe koji ne mogu izgubiti prekidom s partnerom. Partneri nam zapravo pomažu da pronađemo sebe.

Seks-Igrice Možda te zanima... Donosimo odgovore na 4 neugodna pitanja o seksu Psiha i seks
Odrasli ljudi, zahvaljujući svom iskustvu, najčešće nauče da sličnu bliskost mogu ostvariti i s drugim osobama. Ako netko popušta u svojim odnosima sa suprotnim spolom pred prvim impulsom seksualnosti i na tome se zadržava, to je kao da svakoga dana kopa rupu od 5 cm na drugome mjestu, zbog čega nikada neće biti u stanju iskopati bunar i doći do vode.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.