Psiha i seks 09. ožujka 2016.

Zaljubi se iznova u svijet i u sebe!

Sreca_4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Otvori oči, pripremi ružičaste naočale i započni jutro kao Alisa koja otkriva svijet prepun čudesa! 

Kad se život ne posloži kako smo zamislili, kad nas ostavi osoba koju volimo, kad se prijatelj udalji ili karijera ne izgleda onako kako bismo htjeli, jedine riječi koje si tada izgovaramo, svjesno ili nesvjesno, jesu riječi grubosti i razočaranja, uvlačeći se u začarani krug.

U djetinjstvu i kroz mladost, puno su od nas očekivali, i roditelji i društvo u kojem živimo i tako smo mi naučile puno očekivati od sebe. Kada ne odigramo scenarij koji smo same u glavi zamislile, većina nas prestane voljeti sebe. Anamarija Pažin Morović i Sanja Plavljanić Širola donose savjete kako se više njegovati i cijeniti u svakodnevici.

Napravi test, udahni duboko i izgovori riječi samoj sebi - volim te

Neka ti cilj bude ljubav prema sebi: Dobro je imati ciljeve, dobro je težiti obilju – materijalnom i duhovnom, ali prije svega, treba težiti ljubavi prema sebi. Ako ti nije teško maziti i paziti dijete, muža, kućnog ljubimca ili prijatelja i prijateljicu, ne bi li još lakše trebalo biti maziti i paziti sebe? Stavi to već danas na prvo mjesto. Umjesto kave s prijateljicom ili šetnje sa psom, sjedni ili lezi, zatvori oči, udahni duboko i polagano izgovori riječi sami sebi - volim te. Promatraj što se događa u tebi. Jesi li se uznemirila? Ako osjećaš nelagodu, onda zapravo ne voliš iskreno sebe. Vrijeme je da to promijeniš. Ljubav prema sebi nema nikakve veze s egocentričnošću, egoizmom ili narcisoidnošću, ona je tu da nas hrabri, pomaže i zapravo je temelj svakoj drugoj ljubavi – partnerskoj, prijateljskoj, majčinskoj, bilo kojoj.

Naša vlastita sreća kao najbolji poklon

U svijetu u kojem smo često usmjereni na zadovoljavanje forme i tuđih očekivanja i nastojimo sve svoje uloge ostvariti najbolje što možemo, ostaviti vremena samo kako bi voljela sebe može zvučati sebično. No tko je zapravo najvažnija osoba u našem životu? To smo mi sami jer samo sa sobom moramo provesti svaku sekundu, minutu, sat i godinu života. A često upravo toj najvažnijoj osobi poklanjamo manje pažnje, ljubavi i podrške, nego što ih bezrezervno dajemo drugima. I zaboravljamo da je upravo naša vlastita sreća i unutarnji sjaj, najbolji poklon ljudima koji nas okružuju. Ako volimo sebe, to prvenstveno znači da živimo u energiji ljubavi koju svuda nosimo sa sobom i njome zračimo.

Masiraj si ruke i stopala

"Odvoji više vremena za svoju jutarnju i večernju higijenu. Svaki dan ustani 10 minuta ranije i deset minuta kasnije lezi spavati. Tako nećeš u svom rasporedu izgubiti to vrijeme koje daruješ sebi. Napravi sama svoju kremu ili odaberi neku već gotovu prirodnu i njeguj svoju kožu, uživajući u tome. Masiraj ruke ili stopala, udiši miris i voli svoje lice, ruke, stopala, vrat, odnosno bilo koji dio tijela. I svakako nabavi aroma lampu, odaberi miris koji ti odgovara i duboko diši", preporučila je Anamarija Pažin Morović, verificirana aromaterapeutkinja i vlasnica studia za aromaterapiju Laurus. Anamarija se 10 godina aktivno bavi aromaterapijom, vodi radionice, predavanja i edukacije. Kreirala je liniju prirodne kozmetike pod nazivom Lošinjska kozmetika.

Čuvaj svoje unutarnje dijete

"Zamisli malu djevojčicu koja još uvijek živi u tebi i raduje se lijepim trenucima. Postani joj prijateljica. Kad je zamisliš pitaj je što bi ona htjela i čemu se raduje, pitaj je kako je i poslušaj što kaže. Svaki dan odvoji vrijeme za nju, slušaj je, razvij prijateljstvo s njom i održavaj ga. Ne kažem da ostaviš sve i igraš se u vrtu ili šumi, dovoljno je da to učiniš svaki dan barem na kratko", savjetovala je Sanja Plavljanić Širola koja je promijenila svoj životni put i od priznate arhitektice, postala učiteljica ostvarivanja snova. Sanja je dipl ing. arh., integrativni terapeut i feng shui savjetnica koja s ponosom i entuzijazmom vodi centar "Sretan dan".

Svaki dan je nova prilika da se zaljubiš u sebe i svijet koji te okružuje – samo širom otvori oči i uživaj u ljepotama svog života!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.