Psiha i seks 05. travnja 2016.

Mlade žene ne koriste kondome zbog...

Kondom-Zena
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kondomi su jedina metoda kontracepcije koje sprječava trudnoću i spolno prenosive bolesti. No, otkrili smo jednu studiju koja pokazuje kako ispitanice ne koriste kondome redovito. Studija, objavljena u časopisu Journal of Sex Research, obuhvaća 25 ​​spolno aktivnih žena u dobi od 18 do 24 te je utvrđeno da samo dvije ispitane žene koriste kondome dosljedno

Sudionice su također otkrili razloge zbog kojih one nisu ljubiteljice kondoma, ali veliki dio njihovih razloga nije opravdan. U nastavku donosimo nekoliko čestih zabluda.

  • Seks je bolji bez kondoma - za bolji osjećaj uz korištenje kondom tijekom seksa postoji rješenje, a to su lubrikanti za podmazivanje. Lubrikant će spriječiti suhoću ili trenje tijekom seksa, a istraživanja su pokazala da žene pokazuju više razine zadovoljstva kada se koristi lubrikant. Također je potrebno izabrati posebnu vrstu kondoma. Osim standardnih kondoma postoje i oni koji osiguravaju poseban seksualni užitak pa je potrebno isprobati tanji, rebrasti ili čak onaj koji aktivira toplinu.
  • Korištenje kondoma može izazvati urinarnu infekciju - postoje dva potencijalna uzroka urinarnih infekcija: jedan je iritacija zbog nedovoljno vlažnosti, a drugi su bakterije koje se zadržavaju nakon spolnog odnosa. Dakle, ako je potrebno koristi lubrikante za podmazivanje te svakako isprazni mjehur nekoliko minuta nakon spolnog odnosa kako bi spriječila ulazak baterija u mokraćni kanal.
  • Korištenje kondoma pri spolnom odnosu samo s novim partnerom - sudionice istraživanja su navodile kako ne koriste u kondom kada su u dužoj vezi s jednim partnerom. Kondome ni ne trebaš koristiti ako ste se oboje testirali na spolno prenosive bolesti. No, ne zaboravi da je kondom zaštita od neželjene trudnoće.
  • Korištenje kondoma samo za vrijeme plodnih dana - žene koje koriste kondome samo za vrijeme ovulacije, možda griješe. Naime, vrhunac plodnosti je tijekom ovulacije no zatrudnjeti možeš i izvan plodnih dana. Ne treba ni spominjati da je gotovo nemoguće izračunati točan period plodnih dana. Iako je tvoja menstruacija možda točna popust švicarskog sata, veoma mali biološki i zdravstveni poremećaji mogu utjecati na promjenu menstrualnog ciklusa.

Saznaj 5 stvari koje ne bi trebala raditi prije seksa!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.