Psiha i seks Seks i veze 08. listopada 2019.

Tri česte pogreške koje mogu dovesti do prekida ili razvoda

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jasno je da su nevjera i svakodnevne svađe najčešći faktor neuspjelih brakova. No, postoje i pojedine “manje bitne” stvari, poput altruizma, koje polako, ali sigurno uništavaju vezu ili brak.

Altruizam

Požrtvovnost je vrlina, a želja da se nekome pomogne također zahtijeva određeno žrtvovanje ili odricanje. Lijepo je kad znaš da će tvoj partner učiniti sve za tebe i da se u svakom trenutku imaš na koga osloniti. Ipak, ova vrlina može biti i štetna, jer najsretniji brakovi su oni u kojima oba partnera osjećaju da su njihove potrebe i želje uvažavane. Ako se neprestano žrtvuješ i ne očekuješ ništa zauzvrat od svog partnera, možda ćeš požaliti zbog partnerove sebičnosti.Oba partnera podjednako trebaju biti važni u zajednici.

Ako ćeš uvijek potiskivali svoje želje i potrebe zbog potreba partnera, doći će do neuravnoteženosti u vezi, koja može dovesti do depresije i ogorčenosti. Izbjegavaj ovakve zamke. Neka partner bude svjestan tvojih potreba i želja, čak i ako misliš da neka stvar nije toliko važna.

Seks u dugim vezama nije osuđen na propast!

Negativnost

Negativnost je najčešći uzrok stvaranja neugodnog ozračja koje može narušiti ravnotežu u braku. To uključuje male geste, od prevrtanja očima, zadirkivanja, sarkazma, znakova frustracija, kao i onih očitih negativnih komentara poput omalovažavanja partnerovog mišljenja ili vrijeđanja. Negativan stav uništava povjerenje i sigurnost koju partner ima prema tebi i dovodi do toga da više nikad ne poželite biti u blizini jedno drugoga.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Gubitak intimnosti

S obzirom da intimnost ovisi o tome koliko ti je ugodno s partnerom, fizička privlačnost jedna je od prvih “žrtava” i negativnosti u braku. Nedostatak fizičke intimnosti može izazvati gubitak emocionalne intimnosti, povećavajući udaljenost u vezi, seksualne afere, a na kraju prekid ili razvod. 

Maženje, ljubljenje, grljenje, držanje za ruke itd. daleko su važniji od samog čina seksa. Jesi li primijetila ijednu od navedenih stavki i u svojoj vezi ili braku? Ne brini. Uočavanje ovih pogrešaka zapravo je prvi korak prema njihovom ispravljanju te stvaranju čvrste i sretne zajedničke budućnosti.

Sretni ljudi nikad ne rade ovih 5 stvari!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.