Psiha i seks 25. studenoga 2014.

Video: Tehnika za buđenje intuicije

Djetelinau
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako si u dilemi i ne znaš kako donijeti odluku, prizovi u pomoć svoji intuiciju. Psihoterapeutkinja Mirta Fraisman Čobanov u videu pokazuje kako uz pomoć jednostavnih rekvizita kao što su kamenčići i papir probuditi intuiciju i iskoristiti je za rješavanje problema

Ako trebaš donijeti tešku odluku prizovi u pomoć intuiciju. Kako to napraviti?

Intuicija koristi jezik simbola

Prvi korak pri donošenju odluke je iskoristiti svoj racio i na papir zapisati razloge za i protiv. Međutim, to često nije dovoljno jer i dalje ne znamo što bismo. Ako je tako onda prizovi intuiciju u pomoć. Intuicija progovara na drugačiji način, ona progovara u obliku simbola.

  • Ako si u nedoumici koji projekt je najbolje izabrati na papiriće napiši: projekt 1, projekt 2, projekt 3 i na svaki od njih stavi neki od predmeta to mogu biti kamenčići, školjke ili bilo što drugo. Rasporedi ih po stolu, a onaj koji ti se čini najprivlačnijim privuci prema sebi.
  • Još ih malo osmotri i promijeni njihov raspored, ako tako osjećaš. Kad to učiniš zapitaj se zašto si upravo taj papirić stavila blizu sebe, odnosno zašto ti je taj projekt najbliži.
  • Nakon što napraviš tu vježbu, ponovno uzmi onaj papir s razlozima za i protiv i zapitaj se koju odluku želiš donijeti.

Kad trebaju donijeti neku važnu odluku mnogi su spremni odugovlačiti, ali treba sebi odrediti rok do kojeg odluka treba biti donesena. Često ljudi pitaju i kad donesu neku odluku kako da znaju da je to najbolja odluka. Odgovor je da treba imati na umu da je bilo kakva odluka bolja od nikakve.

Mirta Fraisman Čobanov, direktorica je centra Partus. Certificirani je trener NLP-a, HNLP-a i coach od Internacionalnog instituta za Humanističku i neurolingvističku psihologiju, USA. Također, certificirani je Management trainer & Business Coach od EBWK - Akademie, Munchen. Autorica je programa ''Put žene'', intenzivnog programa ostvarivanja balansa i postizanja životnih ciljeva. U grupi za novi ciklus je ostalo još nekoliko mjesta. Grupa kreće 8.12. te ako se želiš pridružiti, na vrijeme osiguraj svoje mjesto ovdje.

Ako želiš sudjelovati na besplatnoj konferenciji ''Put žene'', prijavi se ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.