Psiha i seks Seks i veze 25. siječnja 2020.

Što odabrati: vibrator, dildo ili kombinaciju oba stimulatora?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako upotreba seksualnih igračaka ili bolje rečeno stimulatora, još uvijek kod određenih skupina predstavlja društveni tabu, sve veći broj žena ih koristi. No, kada se odluče za kupnju seksualne igračke često si postavljaju pitanje što kupiti za što veće seksualno zadovoljstvo.

Za mnoge od njih nije jasna razlika između vibratora i dilda, a činjenica je da su oba dolaze u raznim veličinama i različitim vrstama namjene. Stoga ti otkrivamo glavne specifičnosti jednog i drugog pomagala.

Upotreba vibratora

Od 1880. godine kada je vibrator izumljen za liječenje histerije, prošao je na svom putu razvoja i korištenja nekoliko faza. Od "terapijskog predmeta", preko masovnije upotrebe zadnjih 30 do 40 godina, pa sve do velike popularnosti u posljednjih 20 godina. "Neka istraživanja kao Izvještaj Hite ili radovi R. Maines, Barbacht i M. J. Sherfey pokazuju da 40 do 50 posto žena koristi vibrator.  S druge strane H.S. Kaplan spominje i broj od 80 posto žena koje koriste vibrator od kojih samo 4 posto ne uspijeva postići orgazam. Istraživanja su pokazala da 15 do 35 posto žena redovito doživljava orgazam u klasičnom odnosu, a 38 do 53 posto u kombinaciji odnosa i vibratora. Lako je zaključiti da je Kapan bliži istini, iako se i vani, a pogotovo kod nas teško dolazi do preciznih podataka", objasnila je Vesna Oršulić u našem članku o tome kako apstinencija utječe na psihu žena.

Osnovna ideja ženske masturbacije je stimuliranje klitorisa dok se ne postigne orgazam. Osim seksualnog odnosa, to se može postići uz upotrebu samo vibratora ili kombinirajući ga s dildom koja osigurava penetraciju. Iako je klitoris najosnovnije područje za stimulaciju. vibrator se također može koristiti za poticanje drugih osjetljivih područja.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Tako je osim klasičnog vibratora, moguće pronaći mini vibrator koji je odličan za stimulaciju klitorisa i drugih erogenih zona, a zbog veličine može stati u dlan ruke. Ovaj vibrator osim za direktnu stimulaciju klitorisa, služi i za stimulaciju vaginalnih usana i testisa kod muškaraca, kao i drugih erogenih zona na tijelu prilikom masturbacije ili u predigri. Postoje i veći vibratori ravnog tijela sa širom “glavom”, a koji služe za duboke, prodorne vibracije no i masažu cijelog tijela, umornih mišića ili stimulaciju klitorisa. 

Saznaj kako prepoznati ženski orgazam!

Vibratori ravnog, užeg tijela sa zakrivljenim vrhom olakšavaju pronalazak i stimulaciju G-točke. Veliki broj žene ga smatra iznimno korisnim jer je namijenjen baš za G-točku i može pružiti dodatnu stimulaciju tijekom seksa, naročito kod onih koji imaju problema sa snagom u rukama. 

Tu su još i veoma popularan rabbit vibrator za istovremenu stimulaciju G-točke i klitorisa te vibrator dizajniran isključivo za stimulaciju klitorisa, a koji je manjih dimenzija, stiliziranog i nerealističnog oblika. 

Postizanje orgazma ovisi o anatomiji!

Ako upitaš iskusniju ženu za savjet kada je riječ o vibratoru, vjerojatno ćeš čuti da je prilikom odabira vibratora vrlo važno obratiti pozornost na to da ima punjive baterije i nekoliko brzina vibracije koje se lako mijenjaju. Iako se materijali od kojih su vibratori napravljeni razlikuju, svatko može pronaći koji mu najviše odgovara. Vibratori od tvrde plastike i nehrđajućeg čelika lako se čiste, a iznimno je važno da ne sadrže phthalate.

Oni sa silikonskom površinom su topli i ugodni na dodir. Nakon svakog korištenja čiste se sapunom i vodom ili sredstvima za čišćenje napravljenim posebno za seksualna pomagala, no nikako se ne bi trebala koristiti maziva na silikonskoj bazi. Neki proizvođači koriste antimikrobnu plastiku, odnosno medicinsko-kvalitetne materijale formulirane da onemoguće razvoj bakterija.

Upotreba dilda 

Dildo se smatra najstarijom seksualnom igračkom na svijetu. Dok neki mogu izgledati kao realistične replike penisa u erekciji sa vrlo detaljnom venskom strukturom i glavićem, drugi su posve nerealistični i sasvim stilizirani. Ipak, prilikom odabira dilda za osobnu upotrebu, postoje dvije vrste koje treba uzeti u obzir:

Dildo s tvrdom, glatkom površinom obično je izrađen od plastike, ali može biti izrađen od metala, stakla, pleksiglasa ili čak drva. Fleksibilni dildo ima relaističniji  oblik a neki od novijih tipova izrađeni su od silikona ili TPE plastike i oponašaju fleksibilnost penisa, kao i mekoću kože. Venska struktura pruža dodatnu stimulaciju pri penetraciji.

Otkrij novi trend: profesionalna masaža vagine!

Dildo od eko materijala poput staklenog, metalnog ili keramičkog je posve čvrst i nefleksibilan te ima gladak finiš što omogućuje vrlo laku penetraciju i internu stimulaciju. Materijali od kojih su napravljeni su sigurni i vrlo dugovječni, a uz njih se mogu koristiti sve vrste lubrikanata. Postoji i posve savitljivi dvostruki dildo namijenjen dvostrukoj penetraciji, a nešto čvršći namijenjen je uzajamnoj (zajedničkoj) penetraciji

Zaključujemo, ženska masturbacija s dildom je dobar način istraživanja vlastitog tijela, a ujedno će omogućiti otkrivanje najboljeg puta do orgazma. Također, korištenje vibratora za vrijeme seksa je dobar način da začiniš seksualni život. 

Pročitaj može li penis biti prevelik!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.