Psiha i seks 08. travnja 2016.

Što moraš znati prije zajedničkog života

Mladi_Par_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada si u vezi i moraš donijeti odluku je li vrijeme za zajednički život, svakako na papir stavi neke bitne stvari o kojima želiš raspraviti prije tog velikog koraka. Preduvjet za kvalitetan zajednički život je da oba partnera preuzmu odgovornost i znaju razgovorom rješavati sve moguće nesuglasice koje se mogu pojaviti. Osim toga, bitna je i pravedna raspodjela troškova te dogovor o kupovinama

Razgovaraj o osjetljivim temama

Ako zajednički život doživljavate kao znak ozbiljnosti veze, onda mu to i reci. Ne dozvoli da te u tome spriječi strah ili sramota da ćete ostaviti dojam zahtjevne osobe. Veze su ozbiljna stvar i o njima se mora razmišljati i razgovarati.

Vodi računa o financijama

Precizno se dogovorite o raspodjeli troškova, jer su novčani problemi najčešći razlog prekida. Zajednički fond za plaćanje računa može biti dobra ideja, ali nemoj na samom početku prilagati sav osobni prihod (a to nemojte tražiti ni od partnera). Kada je o zajedničkoj blagajni riječ, utvrdite i najveći iznos koji možete uzeti a da ne obavijestite drugu stranu.

Zajednička kupnja

U slučaju da zajedno kupite nekretninu ili automobil, unaprijed se dogovorite o načinu podjele ili plaćanju računa u slučaju da prekinete. Ako imate zajednički kredit, oboje ste odgovorni za cijeli iznos.

Upoznaj svog partnera u 3 koraka!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.