Psiha i seks Seks i veze 23. ožujka 2017.

Što kada tvoj partner svrši prerano ili ima nizak libido?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za ženu može biti vrlo frustrirajuće kada njen partner svrši u roku 2 minute ili ne može postići ili održati punu erekciju. Znamo da si u tom trenutku usredotočena na svoje nezadovoljene potrebe, pa nehotice možeš reći ili učiniti nešto što će dodatno povrijediti već povrijeđeni ego i osjećaje tvog partnera.

Kada se nađeš u takvoj situaciji, prije no što nepromišljeno i naglo reagiraš, pokušaj se staviti u kožu svog partnera. Uzmi u obzir da se on, u tom trenutku, vjerojatno osjeća gore nego ti.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Svršio je prebrzo

Prosječnom muškarcu treba između 2 i 7 minuta da svrši, dok žene za postizanje vrhunca trebaju u prosjeku 13 minuta. Samo po sebi je jasno da tu dolazi do razilaženja. Upravo zato, muškarac može pokušati riješiti stvar samokontrolom, čime može postići i potpuno suprotan efekt.

Zanimljiva teorija: loši vozači su i loši ljubavnici

"Zbog straha da će prebrzo svršiti, muškarci ponekad stežu mišiće zdjelice, što ih zapravo još brže dovodi do vrhunca. Tajna duljeg seksa je u opuštenosti", objašnjava seksualni terapeut Bill Bercaw za shape.com.

Možete raditi i pauze kada on osjeti da je pri kraju. Za vrijeme pauze partner te i dalje može stimulirati i tako sve dok oboje ne dođete blizu vrhunca.

Isprobajte i različite poze da bi otkrili one u kojima tvoje partner može dulje izdržati.

Seks aktivira svih 657 mišića

Mali je

Veličina penisa je osjetljiva tema za svakog muškarca, posebno za one koje priroda nije obdarila. Naravno, to ne znači da te partner ne može zadovoljiti i da odmah trebaš prekrižiti odličan seks s popisa mogućnosti.

Prakticirajte poze koje omogućuju dublju penetraciju i bolju stimulaciju klitorisa. Na kraju krajeva, vagina je mišić koji možeš ojačati Kegelovim vježbama i tako pojačati osjećaj zadovoljstva. Neka ti te vježbe postanu rutina.

Problemi s erekcijom

Žene instinktivno povežu ovu pojavu sa samom sobom, pa ti se možda u prvi mah čini da si ti kriva što tvoj partner ne može postići ili zadržati punu erekciju. Naravno da nije tako.   | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Ako vam se ovo češće događa, moguće je da uzimanje nekog lijeka ili neki drugi zdravstveni problem uzrokuju problem. Također, u pitanju može biti i strah zbog prijašnje loše izvedbe ili neke druge seksualne traume.

U ovoj situaciji, važno je da ne stavljaš dodatan pritisak na partnera. Reci mu da je sve u redu, da ga voliš bez obzira na to i da postoje i drugi načini da te zadovolji.

Koji oblik usana je povezan s mogučnošću ženskog orgazma

Nizak libido

Nizak libido kod žena je tema o kojoj se dosta razgovara, ali ista pojava kod muškaraca je gotovo pa tabu. Muškarci šute o tome jer imaju osjećaj da nisu dovoljno dobri ili da ne mogu držati korak s partnericom ako priznaju da im nije uvijek do igrica pod plahtama.

Ovu situaciju treba rješavati razgovorom. Odaberi neko vrijeme u danu kada ste opušteni i nikud ne žurite. Radije razgovaraj s partnerom o tome van spavaće sobe, da smanjiš napetost i eventualni pritisak. Reci mu da si primijetila da u posljednje vrijeme imate različite želje po pitanju učestalosti seksualnih odnosa i pitaj ga što možeš učiniti da bi se uskladili.

Pronađite se negdje u sredini za početak, pa od tu radite prema napretku.

Koliko dugo traje prosječan seks?

Njegove maštarije ti ne odgovaraju

Svi imamo poneku seksualnu fantaziju koja je neobična, nekima pomalo i bizarna. Kod ispunjenja takvih maštarija, ključ je prethodni razgovor i dogovor oko toga što vam odgovara.

Ako partner predloži nešto što ti stvara odbojnost ili osjećaj poniženja, reci mu tako. Nema smisla pristati na nešto sada, da bi se osjećala loše kasnije. Isto tako, ne prisiljavaj partnera na ispunjenje tvojih maštarija koje mu nisu ugodne.

Tantra čuva spolne organe i potiče duhovno sjedinjenje partnera

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.