Psiha i seks Seks i veze 13. lipnja 2017.

Što je sad to? Nemogućnost postizanja orgazma kod muškaraca

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Puno je izazova prilikom prvih seksualnih kontakata, koji se ukratko mogu svesti na strah od toga hoće li se naš fizički izgled i izvedba svidjeti partneru/ici. Ali u ovom članku ne radi se o tome nego o nečemu što bi se moglo nazvati orgazmičkom anksioznošću.

Muškarac koji je opisao svoj problem želio je ostati anoniman, a naglasio je da smatra da su mu problem uzrokovale priče koje je čuo o seksu. "Od tinejdžerskih dana slušam o seksu kao o nečemu fantastičnom, neopisivom i čudesnom. Neki su seks opisali kao iznenadnu eksploziju milijun zvijezda, neki kao najljepšu stvar na svijetu, a treći su ga izjednačili s pojmom sreće. Sve to je uzrokovalo da su moja očekivanja bila jako visoka."

Ljetni_Par | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Devet razloga zbog kojih izostaje orgazam

Anonimni opisuje da su mu seksualni odnosi postali frustrirajući jer mu je fokus stalno bio na iščekivanju tog veličanstvenog orgazma. A rezultat je za njega bio poražavajući jer ne samo da nije doživio prasak zvijezda, nego uopće nije mogao postići orgazam. "Shvatio sam da mi se to događa zbog nerealnih priča koje sam čuo od prijatelja. Skovao sam termin orgazmička anksioznost, a pod njim se podrazumijeva stres, zabrinutost i nemogućnost prepuštanja što je nužno za postizanje orgazma. Shvatio sam da nije važan samo cilj (orgazam) nego i put, a kad se prepustiš čarima putovanja zadovoljstvo neće izostati."

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.