Psiha i seks Moje emocije 08. rujna 2016.

Šokantna priča o posljedicama objave fotografija kćeri na Facebooku

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnogi roditelji, bez razmišljanja o opasnostima, dijele fotografije svoje djece na društvenim mrežama. Danica je jedna od majki koja je ponosno stavljala fotografije svoje kćeri na privatni Facebook profil. Sve dok jednog dana nije otkrila kako netko zloupotrebljava iste.

Naime, iako je Danica bila svjesna opasnosti interneta te je svoj profil postavila kao privatni, nije znala da su njene objave javne. 

Tako je prošle godine jedna od Daničinih Facebook prijateljica primjetila kako je najmanje pet fotografija njezine četverogodišnje kćeri Bryleigh objavljene na profilu potpuna stranca. Tko god da je ukrao i objavio fotografije male Bryleigh, učinio je to bez suglasnosti njene majke.

Uz fotografije je objavio nevjerojatne statusa

No,da bi stvar bila još gora, čovjek koji je imao otvoren profil pod imenom Ramon Figueroa, u objavama uz fotografije je tvrdio da je Bryleigh njegova kćier. Jedna od fotografija je imala status:  "Ovako ona izgleda ujutro ... rekla je tata prestani (fotografirati me)."

Danica je bila užasnuta te je u istom trenu poslala Ramonu poruku i zamolila da sa svog profila ukloni fotografije njene kćeri. Nažalost, on ju je u istom trenutku blokirao te tako spriječio svu daljnju komunikaciju

Preplašena i svrhana majka prijavila je cijeli slučaj s fotografijama Facebooku, a isto su i učinili njeni prijatelji, njih 40 je stalo u obranu Bryleigh i njene majke Danice. 

Što se sve dogodilo pogledaj u sljedećem videu i podijeli ovu zastrašujuću priču sa svojim prijateljima kako bi bili svjesni opasnosti i važne uloge privatnosti. 

Pročitaj kako nas društvene mreže mijenjaju!

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.