Psiha i seks Moje emocije 24. listopada 2023.

Škorpion: Dobre i loše osobine i kakvi su u ljubavi

Foto: Guliver/Shutterstock Od subote 23. listopada do 21. studenoga, trajat će seksi, ali i pomalo mrakom nabijen period vladavine škorpiona
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Škorpion se smatra najintenzivnijim znakom Zodijaka. Poznat je po svojoj strasti, upornosti i odlučnosti. Planet transformacije i regeneracije Pluton vlada ovim vodenim znakom. Škorpion se također smatra najsenzualnijim među horoskopskim znakovima.

Rođeni prirodni vođe Škorpioni su uvijek u potrazi za istinom bez obzira u kakvoj su situaciji, a kao i svi imaju svoju dobu i lošu stranu. Pozitivne osobine: usredotočenost, hrabrost, odanost, vjernost i ambicioznost. Negativne osobine: ljubomora, posesivnost, tajnovitost, dominacija, uvredljivost.

Pozitivne osobine

  • Usredotočenost - kad nešto požele, jednostavno to i učine. Kada imaju cilj spremno prevladavaju prepreke kako bi ga i ostvarili.
  • Hrabrost - Škorpioni su izuzetno hrabri i odvažni, ne boje se izazova u životu tako da ono što se većini drugih znakova čini izazovnim, Škorpionima je još samo još jedan događaj u životu. 
  • Odanost - jedna od vrlina im je i odanost prema drugima. Škorpioni cijene povjerenje i iskrenost što ih čini snažnim i odanim znakom, a očekuju da im partneri uzvrate na isti način. Osobe koje Škorpion poštuje i drži u svojoj blizini tretira s nevjerojatnom odanošću, velikodušnošću i ljubaznošću.
  • Vjernost - Škorpioni slijede svoje srce i nevjerojatno su posvećeni i vjerni kada su u vezi. Kad voli Škorpion je vjeran, jak, zaštitnički raspoložen i posvećen do kraja.
  • Ambiciozan - Škorpioni imaju velike ambicije i snažan natjecateljski karakter koji ih gura prema vrhu. Oni su u stanju postići sve što im padne na pamet da bi mogli. Vrlo su neovisni. 

Negativne osobine

  • Ljubomora - Škorpioni mogu biti vrlo, vrlo ljubomorni. A osim ljubomore spremni su i na osvetu. Ako učiniš nešto loše Škorpionu, očekuj da će ti se osvetiti. 
  • Posesivnost - kada je u vezi, Škorpion se lako naljuti na partnera, ako on posveti previše pažnje osobi koja mu nije po volji. Posesivniji su prema svojim partnerima od drugih znakova Zodijaka.
  • Misterioznost - tajnoviti su i rijetko otkrivaju svoje istine, a to rade kako bi zaštitili svoje osjećaje.
  • Dominacija - često se ponašaju kao dominantni control freakovi, a istovremeno ne podnose da njih netko kontrolira. Žele biti dominantni i ne znaju drugačije, to je neodvojivi dio njihova karaktera.
  • Uvredljivost - ako nešto učiniš Škorpionu, on će to doživjeti kao izdaju i vrlo je vjerojatno da će se izolirati od tebe na neko vrijeme. Ako se odluče obnoviti odnos, neće zaboraviti izdaju i smatrat će da im je taj događaj omogućio da postanu bogatiji i pametniji za jedno novo iskustvo.

Zdravlje

Škorpioni su dosta otporni pa uživaju u dobru zdravlju i brzo se oporavljaju ako se suoče sa zdravstvenim problemima. Skloni su nezgodama, a osjetljivi su na poremećaje koji se odnose na spolne organe, grlo, crijeva, pluća i prostatu. Te tim dijelovima tijela trebaju posvećivati više pažnje. Kako se cijeli život suzdržavaju od iznošenja svojih emocija, skloni su psihosomatskim poremećajima koji mogu utjecati na njihova crijeva.

Ljubavni odnosi

Ako ti se sviđa Škorpion poznavanje njegovih karakteristika pomoći će ti i da bolje shvatiš kako funkcionira u ljubavi.

Tajanstveni Škorpion u ljubavi je potpuno posvećen i njegova moć dolazi do izražaja. Kad nekoga vole, vole intenzivno. U vezi su  požrtvovni, dokazuju svoju predanost, dubinu i odanost. Zaljubljeni Škorpioni posjeduju puno hrabrosti te ima veliku emocionalnu snagu. Uvijek su iskreni prema partneru čak i kada se radi o nečemu bolnom. Škorpioni imaju jako dobro srce, ali treba im vremena da to pokažu. Ako je Škorpion tvoj partner ta bi ti ljubav mogla promijeniti život.

Škorpioni su vrlo tradicionalni u svojim odnosima i vole predanost. Budi spreman da će tvoj Škorpion htjeti znati sve o tebi. Dobri su sugovornici. U vezama Škorpioni traže partnera koji se može nositi s njihovim dubokim emocijama i promjenama raspoloženja. Uvijek se pokušavaju povezati sa svojim partnerima na duhovnoj razini. Škorpion neće dopustiti da te netko drugi uvrijedi, uvijek će biti uz tebe.

Možda te zanima... 4 najarogantnija horoskopska znaka Psiha i seks

Obitelj i prijatelji

Škorpioni su vrlo vjerni svojoj obitelji i spremno izvršava svoje obveze. Ako si blizu Škorpiona, osjećat ćeš se izuzetno zaštićeno i zbrinuto. Škorpioni su i vrlo odani prijatelji. Kvalitete koje Škorpion traži kod prijatelja su autentičnost i iskrenost. Oni stvarno uživaju u druženju s dobronamjernim ljudima koji žele dijelili njihov smisao za humor. Jednom kada se sa Škorpionom stvori pouzdana veza, oni sklapaju dugoročna prijateljstva, a prijatelje tretiraju kao obitelj. Škorpion ti može biti prijatelj za cijeli život i natjerati te da razmišljaš dublje, smiješ se i zabavljaš više nego prije. 

Karijera i novac

Škorpioni su često natjecateljski raspoloženi pa često doguraju do visokih pozicija. Imaju visoku razinu koncentracije i odlučnosti što im omogućava da stignu na cilj. Daroviti su s vrlo analitičkim i ispitivačkim umom, a za Škorpione je poštovanje na radnom mjestu vrlo važno.

Škorpioni sve u životu promatraju intenzivno i nagonski, uključujući i novac. Odvažni su i odlučni u svojim financijskim odlukama. Škorpioni nisu skloni riziku i uvijek imaju negdje tajnu zalihu novca. Ovaj vodeni znak ima sposobnost da potpuno lošu situaciju pretvori u jako dobru.

Možda te zanima... Koji je tvoj dragi kamen po mjesecu rođenja i što to govori o tebi? Psiha i seks

Kako privući Škorpiona

Škorpioni su vrlo zanimljivi, tajanstveni i neodoljivo privlačni. Ako ih želiš namamiti i želiš ih u svom životu ovi savjeti bi ti mogli biti od koristi.

Kako bi Škorpionu osoba bila privlačna nužno je da je vidi kao ravnopravnog partnera, kao nekoga tko ima iste interese i ne želi ništa od njih. Oni mogu voljeti samo osobu koja ima sebe. Mrze kad im se prigovara ili ih se prekida dok govore, osobito ako se to događa u javnosti.

Dakle, za privlačenje Škorpiona moraš koristiti suptilan pristup. Ne pokušavaj lagati Škorpionu jer on to može naslutiti budući da ima snažnu intuiciju. Bolje je prema Škorpionu (a i inače) biti iskren jer on ne podnosi laž.

Škorpioni imaju emocionalno intenzivnu prirodu i zahtijevaju duboku i snažnu vezu sa svojim odabranikom. Najkompatibilniji znakovi za Škorpione su Rakovi, Jarci i Ribe.

Izvor: GaneshaSpeaks.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.