Psiha i seks Seks i veze 06. lipnja 2016.

Seksualna tantra: praktična vježba za početnike

Prsti
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tantrički seks, kakav je danas poznat u zapadnim zemljama, zapravo je tek segment tantre ili tantrizma, religije koja je svoj procvat doživjela oko 1000. godine naše ere, a nastala je kao odgovor širokih narodnih masa na elitističku hindu religiju koja je propagirala odricanje od ovozemaljskih užitaka. Tantristi su smatrali da ispravnim usmjeravanjem seksualne energije mogu doseći blaženstvo

Tantra je u zapadnim zemljama usmjerena na seksualnost

Tantra se zapravo definira kao skup iskustva sastavljenih od hinduističkih i budističkih religijskih tekstova, a koja uključuju mantre, meditaciju i jogu. Ta tantra nema veze sa seksom, a tantra prilagođena i prakticirana na zapadu uglavnom je usmjerana na dodir i seksualnost. Smatra se kako je takav seksualni oblik tantre na zapadu razvijen tijekom seksualne revolucije, početkom 60-ih godina prošlog stoljeća, a popularizirao ju je slavni indijski guru Bhagwan Shree Rajneesh Osho.

Tantrička praksa omogućuje zaobilaženje lokalnih orgazama (ejakulacija kod muškaraca i klitorisni orgazam kod žena) i prepuštanje višestrukim orgazmima cijelog tijela. Na taj način razine oksitocina, dopamina i endorfina ostaju visoke i nakon odnosa, a prolaktin ostaje nizak, dok je kod klasičnog seksualnog odnosa razina hormona obrnuta. Rezultati tantričkog seksa su stalni rast uzajamne privlačnosti, doživljavanje novih energetskih razina tijekom odnosa i sve dublja emocionalna povezanost para.

Vježba za početnike: Usmjeravanje disanja i misli na jedan dio tijela

Ako tvoj partner ne želi iskusiti tantra tehniku jer misli da je to nepotrebno, postoji nekoliko načina kako možeš primjeniti ovo učenje na sebe. Za početak je dovoljna vježba koju donosimo u nastavku. Vježbu možeš napraviti prije seksualnog odnosa sa svojim patrnerom jer će te ona dovesti do većeg zadovoljstva tijekom seksa, ali i intimnije veze.

  • Zatvori oči
  • Svu svoje pozornost prebaci na mali prst desne ruke, usmjeri svoj dah na to područje
  • Vizualiziraj svjetlo od 100 zvijezda koje sjaje u tom prstu
  • Poslušaj zvukove unutar svog prsta
  • Osjeti kako krv pulsira u prstu
  • Radi ovu vježbu nekoliko minuta

Saznaj kako požuda djeluje na biokemiju organizma!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.