Psiha i seks Seks i veze 20. siječnja 2023.

Smanjuje li vibrator osjetljivost vagine i klitorisa?

Foto: Pexsels Vibrator
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Postoji li mogućnost da učestala upotreba vibratora smanji osjetljivost vagine i klitorisa i da žena radi toga više ne može uživati u klasičnom seksualnom odnosu za missZDRAVU piše dr. sc. Vesna Oršulić, dr.med. specijalistica obiteljske medicine, geštalt terapeutkinja i seksualna savjetnica

 | Author: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL Dr. med. Vesna Oršulić Odovor na ovo pitanje je i da i ne. Vibrator neće smanjiti osjetljivost vagine i klitorisa već će jasno pokazati dio anatomije u kojem je žena najosjetljivija, a to je vrlo važno otkriće. Mnoge žene ne poznaju svoje tijelo. Nitko ih nije naučio da u njemu uživaju, nitko im nije rekao da jednaka ljepota leži u njihovim očima, zubima, kao i u spolovilu.

Najčešće su čule izraze „tamo dolje“ i to izrečeno u pola glasa. Danas je prilika da djevojčicama pokažemo kako je svaki dio tijela vrijedan i važan njihove pažnje. Nemojte se bojati da će to otići u krivom smjeru jer ako znamo da je nešto vrijedno i dragocjeno tada ćemo to čuvati, paziti i njegovati. U tu priču ulazi i vibrator.

Ako ste sretnica kojoj je partner pronašao najerotičnija mjesta i ako uspijevate ostvariti orgazam drago mi je to  čuti. Ali, ako pripadate u 85 posto pa i više žena onda to nije baš tako. Na vama je otkriti sve dijelove i sve njihove funkcije, a vibrator može u tome pomoći.

Ako ga prečesto koristite bit ćete možda manje osjetljivi na ljudski dodir, ali molim vas recite mi tko bi zamijenio senzualni dodir zainteresiranog partnera koji ima strpljenja dovesti vas do orgazma za električnu spravicu? Ako partnera nema onda je to princip „daj što daš“ i ako nam je spolnost toliko važna, a mogućnosti za realizaciju smanjene ili onemogućene ovo nije loš izlaz.

Vibrator450X300_2 Možda te zanima... Mali vodič za odabir vibratora Psiha i seks