Psiha i seks Moje emocije 06. travnja 2017.

Održavanje nesretnog braka uči djecu pogrešnim modelima ljubavi

Razvodjpg
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svaki deseti par glumi sretan brak pred djecom jer im je njihova sreća prioritet, ali time im šalju pogrešnu poruku i ona usvajaju neispravne modele ponašanja u ljubavi. Tek pet posto parova koji kažu da su ostali u braku zbog djece nakon njihovog odlaska od kuće uspjeli su riješiti svoje probleme i ostati zajedno.

Oko 83 posto parova će svom braku dati drugu šansu i dodatno se potruditi da uspije jer imaju djecu, a svaki deseti par odgađa razvod do trenutka u kojem će njihova djeca biti dovoljno odrasla da to lakše podnesu, pokazalo je istraživanje internet stranice Healbee u kojem je sudjelovalo 2000 parova.

Razvod_1 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Tek pet posto parova koji kažu da su ostali u braku zbog djece nakon njihovog odlaska od kuće uspjeli su riješiti svoje probleme i ostati zajedno. Parovi koji smatraju da je razvod jedino rješenje obično čekaju da djeca napune 18 godina prije nego što im to priopće. Roditelji glume pred djecom jer ne žele da ona osjećaju krivnju i misle da su zbog njih ostali u nesretnom braku. Ipak, time im ne čine dobro jer se ta djeca uče pogrešnim modelima ponašanja koja kasnije usvajaju, objasnili su psiholozi.

U Hrvatskoj je izdan vodič kroz razvod braka, doznaj više!

Oko 75 posto parova žale što se nisu ranije razišli nakon što su se njihova djeca odselila iz obiteljskog doma, a 90 posto njih smatra kako bi to učinili da su imali više podrške od svoje okoline, obitelji i prijatelja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.