Psiha i seks 04. kolovoza 2014.

Razvij svoje šesto čulo

Intu-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kad obraćamo pažnju na svoje šesto čulo, na intuiciju, mi zapravo osluškujemo vodstvo svog srca i razvijamo svijest o stvarima koje umom nikad ne bismo mogli pojmiti. Sonia Choquette, svjetski poznata učiteljica i predavačica, vodi nas kroz proces postizanja cjelovite preobrazbe koju donosi život vođen intuicijom. Pročitaj dio iz njene knjige 'Intuicija'

Zastarjeli obrasci mišljenja i ponašanja blokiraju intuiciju

Prilikom usklađivanja s vlastitom intuicijom, postat će nam jasno da se moramo osloboditi određenih ideja, uvjerenja, čak i situacija. Prema uzoru na mnoge primjere iz prirode, zmija koja mijenja kožu, potraži one privrženosti koje te ograničavaju ili uzrokuju nepotrebnu bol te zatraži od svog Duha da ti pomogne otpustiti ih kako bi omogućila pristupnovoj energiji i novim rješenjima. Koja ti privrženost u životu više ne služi i traži da je danas otpustiš? Možeš li je otpustiti?

Zastarjela privrženost može biti za osobu, stav ili ograničavajuće uvjerenje o nekome ili nečemu (uključujući i tebe same). To može biti vezanost za nesretnu poslovnu situaciju koja proizlazi iz straha za neki odnos, negativan stav o sebi ili nekom drugome ili čak potreba da uvijek bude po tvom. Ako nisi sigurna što bi trenutačno bilo najbolje otpustiti, ne brini, znat ćeš uskoro. Jednostavno budi otvorena za ideju otpuštanja svih uvjerenja, stajališta ili ponašanja koji ne doprinose pozitivno tvom životu. Što je to izazovnije, to će nagrada biti veća ako to učiniš. Držati se položaja, uvjerenja, mišljenja, sukoba, osobe ili situacije kada ti to više ne služi, dovest će do blokade tvoje intuicije i spriječiti tvoje skladno putovanje kroz život. Sjeti se da se sve što umre, vrati višem obliku.

Ritualno spali sve čega se želiš osloboditi

Jedan od mojih najdražih rituala otpuštanja onih stvari koje više ne želim u životu, sastoji se od njihova zapisivanja na komad papira koji zatim zapalim. Dok zapisujem svaku stvar koju želim otpustiti, uključim sve što osjećam da su mi ta stvar, osoba, navika ili iskustvo donijeli u obliku lekcija koje sam naučila i darova koje sam dobila. Time imam osjećaj nekog počasnog završetka prije nego što krenem dalje. S obzirom na to da sve zapišem, postupak završim izgovaranjem riječi: ''Sada se potpuno oslobađam od svake daljnje veze s ovim (nadopuni) i otvaram se nečem boljem.'' Zatim se potpišem i upišem datum na taj komad papira prije nego što ga zapalim.

Potičem te da isprobaš ovaj ritual za bilo što čega se želiš osloboditi. Ako imaš kamin, iskoristi neki siguran spremnik i promatraj papir dok posve ne izgori. Ako imaš više stvari kojih se želiš osloboditi, svaku zapiši na zaseban komad papira, zajedno s naučenim lekcijama i dobivenim darovima. Nakon što papire (ili papir) zapališ, sjedni u tišini i nekoliko puta duboko udahni. Zatim zamisli kako otpuštanjem starog, stvaraš mjesto za novo. Ovaj sam ritual izvela mnogo puta tijekom svojeg života i svaki put se osjećam oslobođeno, osvježeno i ispunjeno novim osjećajem slobode i nade. Vjerujem da ćeš se i ti tako osjećati.

Knjigu 'Intuicija - Vodič za razvoj vašeg šestog čula' možeš kupiti u prodavaonicama Planetopije.

Doznaj navike sretnih i uspješnih ljudi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.