Psiha i seks 18. ožujka 2016.

Zašto ga je tako teško pustiti?

Prekid_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želiš preboljeti prekid, ali bez obzira na to koliko se trudiš, ne uspijeva ti. Teško je nastaviti sa svojim životom ako se neprestano prisjećaš zajedničkih trenutaka i osobe koju želiš preboljeti. Internet i društvene mreže uvelike otežavaju oporavak od prekida jer postoji preveliki mogućnost da ti se osoba s kojom si prekinula pojavi na zaslonu mobitela ili računala

Zašto nikako ne uspijevaš krenuti dalje

Iako misliš da je možda dobro da ostaneš u kontakt nakon prekida i povremeno se čuješ porukama, ipak je bolje sasvim se izolirati od osobe s kojom si bila u vezi, što je jako teško. Nakon prekida, svoju Facebook stranicu nisi provjerila nekoliko tjedana, promijenila si status iz 'u vezi' u 'slobodna' i upucavala se zgodnim dečkima u klubu. Ipak ne prestaješ razmišljati o njemu.

Bez obzira na to koliko želiš zaboraviti bivšeg dečka, znaš da se to neće dogoditi preko noći. Možda je jedan od razloga taj da ste ti i tvoj bivši dečko tijekom veze postali istinski prijatelji. S druge strane, moguće je da često misliš na bivšeg zbog nostalgije i čežnje. To kako se osjećaš nakon veze također može reći puno o tebi kao osobi.  Ako svog bivšeg makneš s popisa prijatelja, online i u stvarnosti, ta odluka za tebe može biti oslobađajuća. Naime, postoji velika zabluda kako će nakon prekida vrijeme izliječiti sve rane, a zapravo sama moraš poduzeti određene korake kako bi što prije prestala razmišljati o bivšem i o vašoj vezi.

Nakon prekida što prije nastavi sa životom

  • Prestat ćeš se osjećati uzrujano, izgubljeno i zbunjeno
  • Vratit ćeš natrag svoju snagu i osjećaj slobode
  • Stvorit ćeš prostor za nove ljubavi

Nijedan prekid nije lak, a što prije se suočiš s realnošću lakše ćeš preboljeti osobu s kojom si bila u vezi. Postojat će trenuci kada će ti biti teško i nećeš imati volje krenuti dalje, no nakon samog prekida moraš postati svjesna kako je pred tobom težak proces, ali i život pun novih mogućnosti i zanimljivih ljudi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.