Psiha i seks Seks i veze 03. lipnja 2018.

Osam grešaka kod upotrebe kondoma koje ti se nikako ne bi smjele događati

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Živimo u vremenu dostupnosti raznih oblika kontracepcije, pa opet, prema statistikama, kladimija, sifilis i gonoreja su dosegli najveći broj zaraženih u SAD-u od kada postoje praćenja. Evo na što trebaš obratiti pažnju kod korištenja kondoma ako ne želiš postati dio ove statistike.

Ne provjeriš kondom prije upotrebe

Ne trebaš ga analizirati u detalje, ali ne škodi provjeriti je li pakiranje neoštećeno i baciti pogled na rok trajanja. Prstima lagano stisni pakiranje. Ako osjećaš lagani jastučić zraka pod prstima i prisutnost lubrikanta, sve je u redu ...pušači završavaju svoju priču puno ranije nego bi trebali. Saznaj kako se riješiti navike i neka ovo bude prvi dan tvog boljeg života... 

Koji su dani i sati u tjednu najpopularniji za seks?

Ideja da su dva bolja od jednog

Pojedinci misle da je to sigurnija opcija jer ako jedan pukne, drugi neće. Upravo suprotno, stavljanje jednog kondoma preko drugog povećava šanse da zbog međusobnog trenja oba puknu.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Stavljanje u pogrešno vrijeme

Kondom se stavlja u punoj erekciji i prije ikakvog vaginalnog kontakta. Ako ga stavi prekasno, riskiraš prenošenje bolesti. Ako ga pokuša staviti prerano, teško će to postići, a i otežat će postizanje pune erekcije.

Ne ostaviš dovoljno prostora na vrhu

Kod stavljanja kondoma, važno je "uštipnuti ga" na vrhu kako bi ostavili dovoljno prostora za spermu. Ako to ne napraviš, riskiraš pucanje kondoma kada partner svrši.

Neobični seksualni običaji diljem svijeta

Pogrešna veličina

Ako koristi kondom koji je premali, teško će ga staviti, bit će mu neugodan za nošenje i veće su šanse da će puknuti. S druge strane, prevelik kondom može vrlo lako skliznuti.

Lubrikant

Kao prvo, ako koristiš lubrikant i kondome paralelno, obrati pažnju na sastav. Uljni lubrikanti smanjuju učinkovitost kondoma, zato biraj one na bazi vode. Ako želiš pojačati užitak partnera, stavi samo malo lubrikanta u kondom prije nego ga on stavi. Primijetit će razliku, prenosi Shape.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Analni seks

Maženje nakon odnosa

Prirodno je da nakon samog čina želiš samo ležati pored njega i maziti se, ali ne bi to trebala raditi prije no što on ukloni kondom. Ako ostane u tebi dulje vrijeme nakon odnosa, erekcija će popustiti i kondom može skliznuti u tebe.

Što kada partner svrši prerano ili ima nizak libido?

Kondom je najbolje skinuti odmah nakon odnosa, dok erekcija još traje i pažljivo, pridržavajući rub kondoma.

Malo ih koristiš, malo ne

Dovoljan je jedan put bez zaštite, da zaradiš bolest koja zahtijeva more antibiotika ili još gore, nešto nelječivo. Kondomi su učinkoviti samo ako ih koristiš baš svaki put, stoga ne pristaj ni na što drugo.

Koliko dugo traje prosječan seks?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.