Psiha i seks 05. travnja 2016.

Tko pati više kad izostane orgazam?

Unhappy
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Muškarci imaju fizičke posljedice zbog seksualnog uzbuđenja koje ne završi orgazmom jer dožive svojevrsnu hipertenziju zbog krvi koja im se slijeva u genitalne organe. Taj proces muškarci osjećaja kao pritisak u području genitalija, a olakšanje im donosi ejakulacija. U SAD-u i Velikoj Britaniji se ta pojava označava terminom "Blue Balls" (tužne mošnje), ali znanstvenici otkrivaju da to redovito doživljavaju i žene

"Prilikom seksualnog uzbuđenja žene se pojačano znoje, a u području genitalija osjećaju pritisak i ako ne dožive orgazam mogu se osjećati neugodno i frustrirano, a mogu čak i iskusiti bol", objašnjava Sari Cooper, seksualna terapeutkinja.

Rješenje uvijek postoji

Nacionalni istraživački tim za seksualno zdravlje i ponašanje u SAD-u objavio je da je među ispitanicima 91 posto muškaraca nakon seksualnog odnosa doživjelo orgazam, u usporedbi sa 64 posto žena. Što znači da žene češće ostaju nezadovoljene i prepuštene nelagodnom osjećaju zbog ne doživljenog orgazma.

Poznato je da je postizanje orgazma kod žena složeniji proces nego kod muškaraca pa i ne čude ovi rezultati istraživanja, a dobra vijest je da osjećaj nelagode zbog izostanka orgazma ne traje dugo. Ono što svaka žena može učiniti je da razgovara s partnerom i objasni mu što joj odgovara ili da pribjegne samozadovoljavanju.

Mi ti donosimo savjete kako da lakše postigneš orgazam.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.