Psiha i seks 07. travnja 2016.

Zašto su nam odnosi i veze (naj)važniji?

Tomislav_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Znanost je dokazala da kvaliteta odnosa koje smo imali s roditeljima, a danas imamo s partnerom, obitelji i prijateljima određuje osjećamo li se u životu sretni, ispunjeni, nosimo li unutarnji mir i dobro zdravlje ili smo nespokojni, nesretni, često obolijevamo, ili se povlačimo u sebe, kompenziramo kroz bliskost sa životinjama ili posvećivanjem radu

Upravo će tematsko predavanje Odnosi i veze - zašto su nam najvažniji?, autora Tomislava Kuljiša, pružiti odgovore na pitanje zašto odnosi s partnerom, obitelji i prijateljima određuju kako se osjećamo te prikazati neurobiološku osnovu emocionalnih odnosa nastalu u ranom periodu sa skrbnicima. Predavanje će se održati 11. travnja 2016. godine, od 18 do 20,30 h, u Centru Prirodno roditeljstvo (Slavonska avenija 3) u Zagrebu.

Problemi u partnerskim odnosima rezultat su loših iskustava u djetinjstvu

Znanstveno je dokazano da je neurobiološka interkonekcija u partnersko-obiteljskim odnosima iznimno brza i kompleksna te da čak i neznatna vanjska aktivnost od strane našeg partnera ili člana obitelji u nama aktivira centar za emocije što generira nesvjesne reakcije koje su najčešće plod disfunkcije u odnosima. Poremećaji u odnosima su među prvih pet izvora izvora stresa, što vodi do većine oboljenja, a izvor su emocionalne boli kod odraslih, te su djece izvor traumatskih iskustava za djecu.

Sposobnost i kapacitet za izgrađivanje odnosa formiraju se u prvim godinama i najčešće ostaju nepromijenjeni cijeli život. Problemi u partnerskim odnosima kao i u obitelji, u pravilu su rezultat loših obrazaca iz ranog perioda života koji se mogu transformirati kroz rad na podsvjesnom dijelu našeg uma.

Kotizacija za predavanje koje se održava 11. travnja 2016. godine, od 18 do 20,30 h, u Centru Prirodno roditeljstvo (Slavonska avenija 3) u Zagrebu, iznosi iznosi 50 kn, a live stream zagrebačkog predavanja je besplatno. Istoimeno predavanje s kotizacijom od 50 kn održat će se i u Rijeci, u utorak 12.04. od 18 do 20.30 h na adresi Trg Riječke rezolucije 4 (Visoka škola Par). Detaljne informacije nalaze se na www.prirodnoroditeljstvo.com

Postizanje orgazma ovisi o anatomiji.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.