Psiha i seks Moje emocije 03. siječnja 2023.

Numerologija: Otkrijte svoju najvažniju životnu lekciju

Foto: Guliver/Shutterstock Numerologija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Može se reći kako postoji pet najpopularnijih škola numerologije. U skladu s time, postoje sljedeće metode izračunavanja brojeva: Kaldejska, Pitagorejska, Hebrejska, Indijska, kao i metoda poznate numerologinje Helyn Hitchcock.

Svaki broj predstavlja jedno veliko područje ljudske svijesti i iskustva, tj. svi brojevi zajedno pokrivaju sve moguće razine spoznaje, iskustva, talente i karakteristi­ke. Pri tome koristimo temeljne ili Arhetipske brojeve – 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, kao i Karizmatične brojeve – 11, 22 i 33. Karizmatični brojevi (11, 22 i 33), brojevi koji se ne sažimaju na Arhetipske brojeve (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9), predstavljaju posebno visoku razinu potencijala za razliku od drugih brojeva.

U numerologiji, pri izradi Osobnog numeroskopa (Osobna numerološka analiza) analiziramo četiri Esencijalna broja koja oblikuju naš život: glavna lekcija (misija ovom životu) - izračunava se na temelju datuma rođenja, sporedna lekcija - izračunava se na temelju dana rođenja, broj osobnosti predstavlja naše unutarnje sposobnosti i našu cjelokupnu osobnost - izračunava se na temelju imena i prezimena koje smo dobili pri rođenju, broj želja i motivacija otkriva našu želju koja nam je ostala najdublje ukorijenjena u podsvijesti - izračunava se na temelju samoglasnika u imenu i prezimenu koje smo dobili pri rođenju.

Izračunaj svoju glavnu životnu lekciju

Glavna lekcija ili centralni fokus života – aktivna je od zrele dobi do kraja života. Glavna lekcija je naša misija u ovom životu. Predstavlja razlog zašto smo se rodili, jer se temelji na lekciji koju moramo naučiti i svladati kako bismo razvili viši stupanj svijesti. Glavna lekcija je od presudne važnosti za naš daljnji materijalni i duhovni razvoj. Primjer, kako izračunati broj svoje glavne lekcije:

Nikola Tesla, hrvatski izumitelj, elektrotehničar i fizičar
Datum rođenja: 10.07.1856.
Dan: 10 = 1 + 0 = 1
Mjesec: 7
Godina: 1 + 8 + 5 + 6 = 20 = 2 + 0 = 2
Zbroj: 1 + 7+2 = 10 se reducira na  1 + 0 = 1 Broj Nikole tesle je 1.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Značenje

Arhetipski brojevi – 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 – su temeljni brojevi. Svakom od ovih brojeva pripadaju ključne riječi koje opisuju njegov izražaj na najizravniji način. Drugim riječima, Arhetipski brojevi sadrže svoje esencije koje su izražene u ključnim riječima, a ove su ključne riječi od esencijalnog značaja u razumijevanju numerologije.

  • Tako ključne riječi Arhetipskog broja 1 su individualizacija, neovisnost i postignuće
  • kod broja 2 to su odnos, suradnja i mirotvorstvo
  • broj 3 s kreativnim izražavanjem, užitkom življenja i ispunjenjem
  • broj 4 s ograničenjem, redom, radom i disciplinom te služenjem
  • broj 5 s konstruktivnom slobodom, rječitošću i komunikativnošću
  • broj 6 s ravnotežom, odgovornošću, brižnošću i ljubavi
  • broj 7 s analiziranjem, shvaćanjem i introspektivnošću
  • broj 8 s materijalnim zadovoljstvom, ovladavanjem materijalnom sferom i grandioznošću
  • broj 9 s nesebičnošću, humanitarizmom i univerzalnošću.
Možda te zanima... Feng Shui numerologija: Tajna sretnih i nesretnih brojeva Kolumne

Karizmatični brojevi u imenu i prezimenu

Kada je zbroj 11, 22 i 33 ti brojevi se ne reduciraju (1+1; 2+2...).Karizmatični se brojevi nalaze na višoj duhovnoj razini za razliku od svih ostalih brojeva. Oni su izrazito upitni i predstavljaju ekstremni izazov za osobu koja ih posjeduje.

Nadalje, Karizmatični brojevi 11, 22 i 33 su izrazito proturječni prema svojoj prirodi. S jedne strane, u sebi sadrže veliki potencijal i razvojne mogućnosti te prisustvo visoko razvijenih sposobnosti. S druge strane, predstavljaju veliku količinu unutarnje napetosti koja proizlazi zbog duboke želje za postizanjem visokih ideala.

Prisustvo Karizmatičnog broja u imenu i/ili prezimenu ukazuje na visoko koncentriranu energiju koja usmjerava život osobe prema visokim ciljevima. Također, on otkriva utjecaj karizme, tj. osobe s ovim brojevima obilježene su višom silom.

Možda te zanima... Zavođenje i horoskop: Provjeri koje znakove očekuje najviše ljubavnih uzbuđenja Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.