Psiha i seks 25. veljače 2016.

Novi servis spaja partnere prema mirisu!

Miris_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Novi servis za upoznavanje 'Smell Dating' u New Yorku svojim klijentima obećava pronalaženje partnera koji im je kompatibilan po mirisu. Stvari funkcioniraju tako da nosiš jednu majicu tri dana i tri noći bez da upotrebljavaš mirise, kako bi se na njoj zadržalo što više tvog prirodnog mirisa. Potom majicu šalješ u omotnici, a cijena usluge je 25 dolara

Potom grupa stručnjaka za mirise majicu koju su dobili režu na komadiće i šalju je osobama za koje su procijenili da bi mogli biti olfaktivno kompatibilni s vlasnikom majice. Osoba koja je poslala majicu, dobije natrag nekoliko uzoraka tkanine za koju su stručnjaci procijenili da bi joj mogli odgovarati po mirisu.  Kada osoba odabere komad tkanine čiji joj se miris sviđa, od agencije dobije kontakte vlasnika te tkanine, i onda je sve na njima.

Hormonalna diktatura

Ideja se temelji na istraživanjima o utjecaju mirisa na ponašanje ljudi. Feromoni su molekule raznih hormona koji hlape s kože i zračnim putem ulaze u nosnice i prodiru do mozga prisutnih. Muškarci s većom količinom androstadienona - jednog od muških spolnih hormona - imaju čaroban učinak na žene. Iako feromon s molekulom androstadienona nema gotovo nikakvog mirisa, on djeluje na mozak žene koja ga udahne, objavio je oprah.com.

Prepuštanje instinktima

Već nakon 15 minuta izloženosti tom hormonu, žena doživljava prisutnog muškarca privlačnijim i uzbudljivijim te mu posvećuje više pažnje. Ili ukratko, muškarci i žene se vode instinktima potaknutim mirisom.

Osim toga, teorija o privlačnosti i mirisima objašnjava i zašto se neke osobe izvrsno slažu dok se dopisuju ili razgovaraju telefonom, a kad se nađu nestane sva čarolija između njih. Još jedna zanimljivost Smell Datinga je da se sudionicima ne postavljaju nikakva pitanja pa ni ona o spolu i seksualnoj orijentaciji.

Znaš li pravila online datinga?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.