Psiha i seks 02. veljače 2016.

Što su majke sinove naučile o ljubavi?

Sin-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Stvarni muškarci otkrili su što su od majke naučili o ljubavi. Progovorili su o tome što ih je u djetinjstvu majka naučila, a oni to sami primijenjuju u ljubavi. Nekima je pomoglo što im je majka dala vlastitog prostora kada su bili djeca, a neki su iz starog vjenčanog prstena otkrili što je ljubav. Pročitaj sve priče

Daj prostor onima koje voliš

Ivan je rekao da je njegova mama vjerovala da će najbolje otkriti svijet ako mu da njegov vlastiti prostor. I to ne samo izbor frizure ili odjeće, nego mu je dala da donosi prave odluke za odrasle. Ivan kaže kako je to odlična lekcija ljubavi jer je njena poruka da ne pokušavaš kontrolirati ljude do kojih ti je stalo. Pusti ih da budu onakvi kakvi su i da sami donose odluke.

Materijalne stvari nisu važne

"Vjenčani i ujedno zaručnički prsten moje mame je malen, pohaban i star. Moj tata kada ju je prosio nije imao za bolji. Kada je tata imao dobar posao i lijepo zarađivao, pitao je mamu želi li novi prsten, ali ona je rekla da ne želi mijenjati prsten koji joj je on dao i da će s tim prstenom umrijeti. Meni se taj događaj snažno urezao u pamćenje i to me naučilo da na kraju krajeva, materijalno uopće nije važno", rekao je Luka.

Međusobno poštivanje je najvažnije

"Ono što sam naučio od svoje majke teško je staviti na papir. Cijeli život sam promatrao njezine reakcije na slatke, romantične, ponekad iritantne geste mog tate. Iako je ponekad okretala očima na njegove šale, ipak ga je baš zbog toga voljela. Tata je često donosio male znakove pažnje, a gledajući kako ona u tome uživa, odlučio sam da i ja budem takav dečko, odnosno suprug te da želim ženu koja će uživati u takvim malim stvarima", objasnio je Karlo.

Ljubav je nesebična

Mihaelova mama bila je medicinska sestra u osnovnoj školi. Umrla je iznenada od aneurizme, kada je on imao 18 godina. Nakon njene smrti teško se nosio s boli, a najviše su mu pomogli e-mailovi maminih bivših kolega koji su pamtili sva njena dobra dijela na poslu. Njegova mama radila je divne stvari za djecu, imala je pun ormar rezervnih gaćica za one kojima se dogodi 'nezgoda'. Kada je djetetu ispao zub, ona mu je dala mali plastični kovčeg za pohraniti blago dok ne dođe zubić vila. Deseci i deseci ljudi pisali su mu o sitnicama poput ovih i Mihael je shvatio da je prava ljubav nesebična jer njegova je mama cijelo vrijeme nesebično davala ne očekujući ništa zauzvrat. 

Uvijek pruži drugu priliku

"Priča moje mame o tome kako je upoznala tatu zapravo je priča o tome kako se suprotnosti privlače. Bila je sparna ljetna noć, a oni su bili na plesu. Nije bilo klime i moja mama je dugo čekala u redu za lepezu. Tata joj je prišao i uljudno pitao za ples, ali ona je bila nervozna zbog vrućine i drsko ga je odbila. Tata je malo pričekao i ponovno je pitao za ples i njoj se svidjelo kako je on ustrajan i pristojan i pristala je. To me naučilo da trebam pružati drugu priliku", rekao je Deni.

Što bi ti poručila svojoj prvoj ljubavi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.