Psiha i seks Seks i veze 22. ožujka 2017.

Koji oblik usana je povezan s mogućnošću ženskog orgazma?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svaka žena doživljava orgazam na drukčiji način. Nekima sama penetracija nikada nije dovoljna da postignu vrhunac, dok druge i sama predigra vine u sedmo nebo. Studija koja je nedavno objavljena u magazinu Journal of Sexual Medicine mogla bi u potpunosti promijeniti sve što smo dosada mislili da znamo o ženskim orgazmima.

Stani pred ogledalo i dobro promotri područje između nosa i gornje usne, onu malu poveznicu, nalik mostu, koja povezuje nos i središnji dio gornje usne. Taj mostić se zove medijalna pukotina, a često je poznat i pod svojim latinskim nazivom - philtrum. Nije točno poznato zašto ga imamo niti ima neku očitu funkciju, ali već su i drevni Grci vjerovali da je to jedna od najjačih erogenih zona čovjeka.    | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Znaš li koliko dugo traje prosječan seks?

Sada kada si se koncentrirala na taj dio lica, obrati pažnju na mjesto na kojem se medijalna pukotina spaja s gornjom usnom. Taj dio usne je obično ispupčeniji u odnosu na ostatak usne, a upravo je ta ispupčenost ključan element ovog istraživanja, prenosi womenshealthmag.com.

Ispupčenost je važna jer?

Naime, istraživači su zaključili da žene kojima je spoj medijalne pukotine i gornje usne ispupčeniji lakše doživljavaju vaginalne orgazme od onih kojima je taj spoj manje istaknut.

Bizarna nuspojava seksa koju iskusi 1 od 100 ljudi

Vrijedi napomenuti da je ovo tek početak istraživanja na ovu temu i da je u studiji sudjelovalo svega stotinjak žena. Ipak, znanstvenike svakako zaokuplja veza između usana koje nosimo na licu i onih stidnih.

Jedino seks aktivira svih 657 mišića

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.