Psiha i seks Moje emocije 16. veljače 2018.

Kineska nova godina: Zemljani pas vodi nas do više razine svjesnosti

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kineska nova godina 2018. slavi se 16. veljače, ali astrološka godina počinje 4. veljače jer se astrološki aspekti mijenjaju s obzirom na solarni kalendar, dok se godina slavi prema lunarnom kalendaru. Ovo je godina Zemljanog psa, a feng shui konzultantica i astrologinja Aleksandra Dorann otkriva što nam ona donosi.

Kineski horoskop sastoji se od 12 životinjskih znakova koji se izmjenjuju svake godine. Tako nakon Pijetla koji je vladao 2017. godinom, ulazimo u godinu Psa. "Posljednji put vladavina Psa bila je prije 12 godina i to je bila godina Vatrenog psa, dok je ova 2018., godina Zemljanog psa jer se pet elemenata izmjenjuju svakih 12 godina, tako će sljedeća godina Zemljanog psa biti tek 2078, a posljednja je bila prije 60 godina, odnosno 1958. godine. Svakoj se životinji pripisuje određeni tip energija i utjecaja, a element koji joj pripada još detaljnije određuje njezin utjecaj pa ćete u ovom članku pročitati što donosi Zemljani pas i kako će utjecati na nas", objašnjava Aleksandra Dorann, feng shui konzultantica i intuitivna učiteljica.

 | Author: Aleksandra Dorann, Feng shui savjetnica Foto: Aleksandra Dorann, Feng shui savjetnica

Pas kao takav je spoj elemenata. Glavna mu je energija u elementu Zemlje, a dodatno još u sebi krije Metal i Vatru, pa ga možemo usporediti s planinom u kojoj se krije rudnik. Budući da je 2018., godina Zemljanog psa, imamo duplu Zemlju, što možemo opisati kao 'planinu na planini'. "Ako usporedimo Zemljanog psa s prirodom, on izgleda kao nekoliko planinskih vrhunaca, jako visokih i oštrih, bez raslinja, poput Mt Blanca ili Mont Everesta. Dakle, ima jako oštru i probadajuću energiju. Kao što je zahtjevno popeti se na vrh Mt Everesta jer na tom putu ima puno izazova, prepreka i opasnosti, i zadovoljstvo je ogromno za one koji to uspiju. Tako je Zemljani pas poput strogog učitelja, koji je zahtjevan i stavlja pred svoje učenike puno teških zadatka, ali nakon obuke studenti ga poštuju i vole jer od njega dobiju lekcije za cijeli život. Isto kao i spomenuti učenici možemo očekivati od godine Psa. Oni koji budi disciplinirani i skloni učenju, prijeći će na višu razinu svjesnosti i znanja jer je Zemljani pas i duhovni učitelj", tumači Dorann.

Osobine Zemljanog psa su: lojalnost, hrabrost, pravednost, korektnost, etičnost, tvrdoglavost, ekscentričnost, objektivnost, idealizam, suosjećajnost, talentiranost, a nadasve je veliki radnik.

"Nakon Pijetla koji je pun sebe i voli se pokazivati ulazimo u godinu Psa, koji je više okrenut prema unutra. Pijetao voli dramu, pažnju i društvo, dok je pas rame za plakanje svakome, a sam drugima neće nikada izložiti svoje probleme, u sebi nosi osjećaj za pravdu i potrebu za postizanje ravnoteže unutar kaotičnog svijeta. Pas je idealist i pesimist u isto vrijeme, on želi ispraviti svijet na bolje dok ostali očekuju najgore. Prezire nepravdu, a zbog svoje urođene lojalnosti i zaštitničkih sklonosti uvijek se brine za dobrobit ljudi oko sebe. Dok se bori za dobrobit on će biti i milosrdan i strog te neće popuštati, ako je to potrebno za više dobro. Ništa mu nije teško i ne ustručava se, nego bez dlake na jeziku iznosi laži i greške", protumačila je Dorann osobine Zemljanog psa i objasnila kako će se reflektirati u svakodnevnom životu tijekom 2018. godine:

"Godina Psa može biti osjetljivo razdoblje tijekom kojeg će aktivisti, studenti, poznate osobe, ali i građani koji se osjećaju deprimirano i beznadno zbog situacije u društvu zahtijevati da se njihovi životni uvjeti radikalno promjene i da se osigura svjetlija budućnost njihovoj djeci.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ova godina je povoljna za poboljšanje uvjeta u obrazovanju, zdravstvenoj skrbi i brizi za osobe treće životne dobi te za jačanje etičnosti u društvenom životu. Mogli bi se pojaviti novi filozofi i autori koji će ostaviti traga, ali bi također moglo doći i do ponovljenih izdanja tekstova velikih klasičnih pisaca i pjesnika jer će biti izražena snažna potreba da se nahrani kolektivna svijest kvalitetnim sadržajem.

Možda te zanima... Kakve ćeš sreće biti u ljubavi i poslu otkriva Feng Shui horoskop Psiha i seks Možda te zanima... Feng Shui numerologija: Tajna sretnih i nesretnih brojeva Kolumne

Ipak Zemlja kao element ima puno sporiju energiju, ponekad skoro pa statičnu, tako da će se stvari barem na van malo više smiriti nakon brzopletog Pijetla od prošle godine i nepredvidljivog i hektičnog majmuna koji je vladao 2016. Pas je tradicionalan, a s druge strane ruši sve što je izgubilo vrijednost, smisao i što ne služi ljudima i onda reciklira, obnavlja, oživljava i iz raspadnutog stvara novi sistem, strukturu. Možemo očekivati reforme i restrukturiranja na svim područjima gdje je situacija ustajala."

U časopisu Astral u broju za veljaču pročitaj detaljnu analizu za godinu Zemljanog psa.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.