Psiha i seks Moje emocije 11. lipnja 2023.

Ova 4 horoskopska znaka su rođeni vođe

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada se za nekoga kaže da je rođeni vođa to znači da uvijek kada je potrebno preuzima odgovornost. Prirodne vođe su pokretači, ohrabruju osobe iz svoje okoline da preuzmu odgovornost i veliki su motivatori.

Vjerojatno vam padaju neki ljudi na pamet kada se govori o liderskim osobinama, nemojte se čuditi ako otkrijete da su pripadnici kardinalnih horoskopskih znakova: ovan, rak, vaga i jarac.

Vjerojatno ste već čuli da postoje kardinalni, fiksni i promjenjivi znakovi. Svaka od ovih kvaliteta ima svoje značenje koje se povezuje s godišnjim dobom: kardinalni znakovi (ovan, rak, vaga i jarac) pokreću doba, fiksni (bik, lav, škorpion i vodenjak) ga drže u nastavljanju, a promjenjivi (blizanci, djevica, strijelac i ribe) zaključuju stvari i pripremaju za sezonske promjene unaprijed.

Kardinalni znakovi su povezani s pokretanjem stvari, snažni su i agresivni i žele nešto postići, često nešto novo. Ali svaki od kardinalnih znakova pokreće stvari na svoj način:

Ovan: Kombinacija snažne i motivirajuće energije

Ovan je prvi znak zodijaka i savršeno je utjelovljenje kardinalnog znaka. Kada Sunce uđe u znak ovna to označava službeni početak proljeća i novih iskustava. Ovan je vatreni znak i prema tome nezaustavljiv kada nešto namjeri. Ne boje se boriti se za ono u što vjeruju i spreman se izboriti za svoje mjesto pod suncem. Ovan zna točno tko je i njegovo samopouzdanje je teško narušiti. Ima hrabrosti ići tamo gdje nitko prije nije bio.

Možda te zanima... Zavođenje i horoskop: Provjeri koje znakove očekuje najviše ljubavnih uzbuđenja Psiha i seks

Rak: Pokretačka snaga ljubavi

Možda se iznenadiš kada saznaš da je mazni rak jedan od kardinalnih (glavnih) znakova zodijaka. Kada Sunce uđe u znak raka, ljeto je napokon počelo, a rak, unatoč svojoj osjetljivosti i suosjećajnosti ima u sebi snažan poriv da inicira događaje. Razlog zbog kojeg mnogi zaboravljaju da je rak kardinalni znak je iskrivljena perspektiva kako bi vođa trebao izgledati. U našem društvu vođu se zamišlja kao autoritativnu i agresivnu osobu, što rak nije, ali zato definitivno jest vođa. Zaboravlja se da vodstvo podrazumijeva i suosjećanje i iskrenu brigu za drugoga. Rak često podsjeća ljude oko sebe da su važni i sposobni za sve.

Možda te zanima... Horoskop za svibanj za svih 12 znakova Psiha i seks

Vaga: Vrelo originalnih ideja

Kada sunce uđe u vagu, ljeto je došlo do kraja i jesen počinje. Uravnotežena, skladna i kooperativna vaga djeluje kao poveznica između energije ljeta i jeseni i nudi nešto novo i drugačije. Budući da je vaga zračni znak, njezina motivirajuća sila dolazi iz uma, a vage su poznate po tome da dolaze do pravih ideja u pravom trenutku. Za razliku od ovna, koji vodi silom, vaga svojim intelektom i maštom potiče druge da krenu naprijed. Njezina uloga je postizanje mentalne ravnoteže.

Možda te zanima... Tipovi toksičnih osoba kojih se svaki od horoskopskih znakova treba riješiti u 2019. Psiha i seks

Jarac: Ozbiljan vođa koji planira

Kada pomisliš jarac, odmah se nameće slika žestokog i autoritativnog vođe. Oni su šefovi u Zodijaku i zato izlučuju energiju kardinala. Kada sunce uđe u jarca počinje zima. Jarac ima snagu i plan potrebne za preživljavanje ovog najtežeg dijela godine, kada je sve smrznuto i priroda miruje i ne daje svoje plodove. Budući da je zemljani znak, jarac vodi s praktičnošću, razumom i dugoročnim ciljevima na umu. Ovaj znak ima plan i delegira zadatke s lakoćom. Jarčevima treba prepustiti da osmisle strategiju za uspjeh.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.