Psiha i seks Moje emocije 09. svibnja 2021.

Kako muškarci razmišljaju: 7 stvari koje muškarci žele da žene znaju

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za žene se često kaže da su komplicirana bića, ali istina je da muškarci mogu biti jednako 'krivi' kada je u pitanju komunikacija zbog činjenice da oni često šalju miješane signale suprotnom spolu.

Ako ti je ikada kroz glavu prošla misao: 'Ma o čemu li to ovaj muškarac razmišlja?', nastavi čitati jer u nastavku te čeka sedam stvari koje muškarci žele da žene razumiju kada je u pitanju njihov način razmišljanja, a napisao ih je Brendan Tapley, kolumnist portala Woman's Day.

I muškarci žude za komplimentima kao i žene...

Iako će se većina njih praviti da ne trebaju i ne žele kompliment, upravo je to ono što muškarci žele. "Da, i muškarci razmišljaju koje hlače će obući s kojom majicom ili košuljom. Da, i mi želimo da primijetiš kako smo to dobro uparili i kako smo naporno radili na našem tijelu", naveo je Tapley. Ti komplimenti, bilo da su glasno i jasno izrečeni ili da ih daješ jednim dugim pogledom i osmijehom podsjećaju muškarca na to da ga cijeniš, njega i njegov trud i da ga 'vidiš' u punom smislu te riječi.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

... ali oni ne moraju biti vezani samo uz izgled

"Samo da budemo jasni, pohvale koje i mi tu i tamo želimo ne moraju biti vezane samo uz izgled", naveo je Tapley. Muškarcima je zapravo bitno da ih žene pohvale u stvarima u kojima su oni obično omalovažavani - u kuhanju ili čišćenju. Pohvala za dobrog partnera ili roditelja također je odličan kompliment koji on zasigurno neće brzo zaboraviti.

Muškarci žele 'riješiti' probleme, ne pričati o njima

Jedna od većih razlika između muškaraca i žena jest način na koji se rješavaju veliki problemi i teške situacije. Žene, većinom, žele o tome razgovarati, znati da ih netko sluša i u tome, naravno, nema ništa loše. No, za muškarce je sve to dio instinkta te oni što brže žele izaći iz problema i nastaviti dalje i zbog toga kada dođe do njega oni brzo smišljaju rješenja kako ga riješiti. "Stoga, ako ikada o ičemu želite pričati, žene, recite to i naglasite to. Tako ćemo mi znati da sve što trebamo je slušati vas i držati usta zatvorenima, a savjete i brza rješenja ostaviti za neke druge situacije", napisao je Tapley.

Možda te zanima... Kojim to karakteristikama žene muškarci ne mogu odoljeti? Psiha i seks

Muškarci žele da se cijeni njihova pouzdanost

Muškarci ne vole slušati priče o drugim muškarcima, pogotovo kada je riječ o drugim bivšim partnerima. Ako su oni usavršili tehnike laganja, izvlačenja i kašnjenja, to ne znači da svi muškarci sada to rade. "Stoga, kada dođemo na vrijeme, nasmij se i pohvali nas radije nego da se 'našališ' na naš račun rečenicom 'Vidi tko je to došao na vrijeme'. Pošalji poruku svom partneru i zahvali mu što je tu za tebe, bilo kada. Sitnice - one su i nama bitne", zaključio je Tapley.

Rado će prepustiti poziciju 'šefa' u spavaćoj sobi

"Oslobodi se. Izrazi svoje fantazije. Koristi ruke. Predloži igračke. Pokaži nam tko je 'šef' i daj dobre upute", naveo je Tapley. Neovisno o tome što se radi, muškarci vole općenitu kontrolu u spavaćoj sobi. Ne samo da ih ona uzbudi, već im kontrola pokazuje i da žene žele seks, a ne samo oni. Ta kontrola mu pokazuje i da si opuštena s njim i da i tebe to uzbuđuje. 'Win-win' situacija za sve.

Muškarci vole jasno znati da rade nešto dobro

"Zašto muškarci vole sport? Sport je čisto i jasno mjerenje uspjeha. Na kraju igre točno se zna tko je koliko pretrčao, tko je koliko lopti dodao, tko je zabio gol... Sportaš radi prema određenom cilju, a muškarci, ako nisi primijetila ne vole nejasnoće te misle da one dovode do neuspjeha stoga i oni 'rade prema cilju' - cilju da te usreće. I mi volimo znati kada smo uspjeli u nečemu, kada smo nešto uradili dobro i cijenili bi kada bi nam vi to rekle", naveo je Tapley.

Možda te zanima... Muškarci otkrili 5 razloga zbog kojih vole žene s kratkom kosom Psiha i seks

Da li je prepirka ili svađa oko sitnica vrijedna?

"Da li je važno i vrijedno prepirke ako nekada zaboravimo uzeti određeni artikl u trgovini, ali ostatak s popisa kupimo. Da li je važno ako je dijete otišlo u staroj ili možda malo zamazanoj majici kod prijatelja, ako je prvotno dovršilo domaću zadaću. Ponekad muškarci zaborave napraviti određene stvari, ali mi dajemo sve od sebe. Stoga, prije nego nas pokudite, razmislite da li je to vrijedno prepirke i svađe ili ćete to zaboraviti u roku od pola sata, jer ipak - volite nas", sa smiješkom je zaključio Tapley. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.