Psiha i seks Moje emocije 18. studenoga 2016.

Kako možeš promijeniti ono što želiš i stvoriti dobre temelje za život?

Uspjeh_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kolotečina života nas često nosi kao da padamo u rijeku i ne možemo se oduprijeti tome, već samo živimo. Po nekim starim obrascima, onako kako su nas učili, a nismo se pitali da li je ispravno, samo smo prihvatili i stavili u ladicu pod nazivom „normalno“

Ništa ne mijenjamo jer tako žive svi, ako smo drugačiji, ne uklapamo se, neshvaćeni smo i trpaju nas u ladicu „nenormalno“. 

Zašto uvijek odgađamo stvari koje smo poželjeli mijenjati?

I kada osjetimo da bi možda trebali drugačije ili da želimo drugačije, ubrzo se pojavi „netko“ tko će nas uvjeriti da nam je dobro kako je, da tako svi danas (ne)funkcioniraju i da je to sasvim normalno, i da nema potrebe nešto mijenjati, jer za promjene je potrebno puno toga iz temelja promijeniti, i baš sada nije dobar trenutak. Možda će biti za vikend, ali tada treba nadoknaditi zaostatke od tjedna, pa ćemo pričekati proljeće jer biti će ljepše vrijeme, a onda kada dođe proljeće, možda je ipak bolje da ostavimo to za jesen, jer tada su obično novi počeci i nove prilike. Odgađanja nam jako dobro idu, zar ne ?

Skloni smo pružati otpor kada se radi o nečemu novom, a pogotovo kada se radi o promjeni. Putovanje u nepoznato u nama budi nemir i nesigurnost. Nemogućnost izlaska iz naše zone komfora najčešće je jedini razlog zašto ne pokušamo i ne učinimo prvi korak. A kada osvijestimo tu želju za promjenom, već smo donijeli odluku, već smo učinili prvi korak, i tada postajemo svjesni da je moguće.

Što bi ti kao odrasla žena poručila mlađoj verziji sebe?

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

10 načela koja će omogućiti promjenu?

Zašto ne bismo promijenili svoje obrasce razmišljanja i ponašanja? Nije potrebno puno, za početak, dovoljno je da jedna misao bude drugačija i da sve krene u drugom smjeru, smjeru promjene. Postoji deset načela kojih bi se trebali pridržavati kako bi već danas promijenili svoj život, ili bar napravili dobre temelje za ostatak života;

1. Ne okrivljuj druge, jer svatko je odgovoran za svoja vlastita iskustva.

2. Svaka misao koju pomisliš danas kreira tvoju budućnost sutra.

3. Ne zaboravi da postoje samo misli, a one se mogu mijenjati.

4. Negativnim mislima zahvali, pusti ih da prođu i zamijeni ih novim pozitivnim mislima.

5. Otpusti prošlost jer otpuštanje prošlosti oslobađa.

6. Oprosti sebi i svima oko sebe, opraštanje iscjeljuje.

7. Prihvati sebe upravo ovakvom kakvi si sada i ovdje.

8. Zahvaljuj svakoga dana na svemu što imaš.

9. Izdvoji vrijeme za sebe, nagradi se i pohvali.

10. Živi u sadašnjem trenutku.

4 savjeta uz koja ćeš postati sretnija i duhovno ispunjena već danas

Dozvoli sebi usuditi se, prepustiti, sanjati, maštati i željeti. Otvori svoje srce i svoje ruke za radost i ljubav jer svaki dan je nova šansa i svaki dan može biti i novi početak. Budi ti ta promjena koju želiš vidjeti na drugima i oko sebe. Vjeruj životu jer život te voli i podržava. Sigurna si.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.