Psiha i seks 10. svibnja 2016.

Kako loš seks može uništiti brak?

Veza-Dosada
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako seks s tvojim životnim partnerom shvatiš kao obvezu koju moraš odraditi, u problemu si. Takav seks dovodi do frustracija, prijevara, i na kraju – razvoda. Nakon više godina provedenih u braku, seks može postati toliko dosadan da oba partnera prestanu pokazivati veće zanimanje

Nakon mladosti prepune strasti i podivljalih hormona, moraš pronaći način da tvoj seksualni život bude i dalje zadovoljavajući. Mnoge studije pokazuju da je redovan seks dobar za cjelokupno zdravlje, ali seks bez orgazma i seks iz dužnosti mogu proizvesti suprotan efekt.

Nezainteresiranost za seks ugrožava zdravlje srca

Izvještaj američkog Centra za psihosomatsku medicinu iz davne 1976. godine pokazuje da nemogućnost postizanja orgazma može imati negativan utjecaj na zdravlje srca kod žena. Jedna švedska studija ukazuje na višu stopu smrtnosti kod muškaraca koji su se prestali zanimati za seks. Istraživanje je obuhvaćalo četiri stotine starijih muškaraca i žena. Kada bi ispitanici napunili sedamdeset godina, dobili bi zadatak da popune upitnik koji se tiče njihovog seksualnog života. Pet godina nakon toga, stopa smrtnosti je značajno bila veća među muškarcima čija je seksualna aktivnost prestala u ranijem periodu života.

Zadovoljavajući, intiman seks oslobađa od stresa i zbližava partnere. S druge strane, nezadovoljavajuć seks ima suprotan efekt i proizvodi frustracije, samoću i nezadovoljstvo sobom. Kod muškaraca želja za seksom opada s godinama. Kada dođu u četrdesete i pedesete godine, potrebno im je više mentalne stimulacije kako bi postigli i održali erekciju. Što se žena tiče, to nije nikakva novost. Ženama je uvijek potrebna mentalna stimulacija kojim postižu uzbuđenje prije samog čina seksa. Ako ovaj problem prepoznaješ u svom braku, rješenje leži u tome da pokažeš inicijativu i da potražiš pomoć prije nego što bude kasno. Popričaj s partnerom o načinima kako možete popraviti vaš seksualni život. Probaj sa senzualnim masažama koje se ne moraju završiti seksualnim odnosom.

Pročitaj koje su dobrobiti seksa za lijep izgled.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.