Psiha i seks Seks i veze 07. lipnja 2016.

Što kada veza postane dosadna?

Veza-Dosada
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Istraživanja pokazuju da su parovi koji razmjenjuju dodire barem dvije minute dnevno, ne obavezno u kontinuitetu niti u seksualnom smislu, ­ mnogo bliskiji. Za uspješno funkcioniranje veze potrebne su u prosjeku samo 22 minute dnevno (20 minuta razgovora + 2 minute fizičkog kontakta). Druga, velika prijetnja za vezu i bliskost su neriješene svađe i osjećaj povrijeđenosti

Naime, partner koji odluči ignorirati ono što mu smeta ili ga vrijeđa kod drugog partnera samo pogoršava odnose. Razgovor u kojem će obje strane iznijeti sve o svojim motivima da nešto učine, kao i o emocijama, jedini je način za oslobađanje akumulirane tenzije u vezi. Kada ste s nekim godinama, to znači da ste mu već gotovo sve ispričali iz svog života, kao i on vama.

Zašto su važni zajednički izlasci, godišnji odmori i druge aktivnosti?

Zato je jedini način za napredovanje veze uključivanje novih zajedničkih aktivnosti u život. Naravno, neophodno je da određeno vrijeme posvetiš samo sebi i stvarima koje samo tebe zanimaju. Razmjenjivanje priča o iskustvima koja ste doživjeli neovisno jedno od drugome osvježit će vašu vezu. To će ti pomoći da ponovo vidiš svog partnera, kao i on tebe, u drugom svjetlu i izvan veze. S druge strane, ako stalno viđaš partnera u istim okolnostima (na primjer, u kući, na kauču ispred televizora itd.), on će tebi, baš kao i veza, neminovno dosaditi. Zato izađite na ručak u radnom tjednu, ili izađi s njim i njegovim kolegama da bi vidjela kako se ponaša prema njima (naročito prema drugim ženama).

Na početku, to će ti možda biti čudno i neugodno, ali je i neophodno. Ništa ne može ubrzati rad srca kao kada vidiš da druga žena flertuje s tvojim muškarcem. Samo, pobrinite se da on točno zna što može, a što ne možeš tolerirati. Nove aktivnosti, kao i priče o njima, aktiviraju proizvodnju hormona dobrog raspoloženja. Stoga radite zajedno neke nove stvari i uskoro ćete se osjećati kao na početku veze. Upravo iz ovog razloga, većina parova se ponovo zaljubljuje na odmoru.

Saznaj koja je formula za sretan partnerski odnos!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.