Psiha i seks 30. kolovoza 2012.

Jesi li pronašla svoju karmičku ljubav?

Alex_Kolumna450X300
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dragi čitatelju, jesi ikad bio u ljubavnoj situaciji koja ti je bila bolna i jedva podnošljiva? Vjerojatno si samom sebi postavljao pitanja zašto je na početku kad si se zaljubio postojao taj čarobni osjećaj suđenosti, neodoljive privlačnosti, kao da se i nebo trudilo da vas dvoje budete zajedno

Bilo je to spajanja dvije srodne duše .... a sad kao da ti netko vadi srce, najradije bi pobjegao, patiš i pitaš se što uopće radiš u ovoj priči.

Karmički dug

Postoje takozvane karmičke ljubavi, odnosno veze gdje se dvije osobe susretnu da bi odradile karmički dug. Često se najprivlačnije veze temelje na ljubavnim odnosima iz prošlih života, u kojima su bili prisutni mržnja, bol, pa čak i nasilje. Time što se u ovom životu opet sretnemo dobivamo mogućnost da ljubavlju uravnotežimo zlo i izdajstva koje smo si  tada nanijeli.

Karma je univerzalni zakon dijela i posljedica. Obuhvaća sve što sada radimo, sve što smo ikad radili i sve što ćemo raditi u budućnosti. Našu sadašnjost oblikuje ono što smo radili u prošlosti, a našu budućnost ono što radimo sada.

Sve se događa s razlogom

Možemo se naći u teškoj životnoj situaciji gdje nam se čini da stvarno ne zaslužujemo ono što nam se dešava ili smo pak ljuti na cijeli svijet zbog nepravde. Ništa se ne dešava slučajno. Slučajnost je iluzorno dana u ruke sudbine onima koji žive život bez volje da se probude. Mi smo ograničeni memorijom, sve što vidimo je ovo sada ovdje, a ne znamo što smo radili u prošlim životima.

U stvari je svaka naša akcija zapisana u nevidljivu knjigu, koju pišemo sami. Nekada smo nekome preuzeli ljubav, ali nismo misli da smo napravili nešto loše. Nekad smo nekome slomili srce, a nismo ni znali. Nekada smo nekomu zagušili ljubav, ali nismo toga ni bili svjesni, ali u knjizi života se zapisuje sve to. Sve je jasno i logično. I svaka ispisana stranica ima svoj utjecaj kao što i svaka stranica ima svoj odgovor na nekoj od sljedećih stranica.

Na početku karmičke veze sve se dešava kao u bajci, postoji nešto magično i neizbježno. Ništa drugo više nije važno na planeti Zemlji, nego da neprestano budeš s tom osobom. Ovo oduševljenje i zanosni osjećaj dolazi od toga jer u dubini sebe znamo da smo došli do mogućnosti da s tom osobom podmirimo karmički dug.

U pravilu karmičke veze postanu teške i zahtjevne, jer se počnu otvarati stare rane, dolazi do suočavanja s karmičkim zamjerkama i obnove karmičkog ratovanja. Postoje brakovi gdje partneri kao da biju bitku jedno s drugim, mrze se i svađaju, a s druge strane ne mogu jedno bez drugog.

Ljubav je ključ

Postoji dinamika mržnje i ljubavi koja je iz racionalnog gledišta potpuno nelogična. Netko svaki dan iznova ostavlja svog partnera, ali ne može otići i takve situacije mogu postati vrlo nezdrave. Tvoja duša točno zna zbog čega si u karmičkoj vezi i želi napravit sve sa svrhom da se određena karma uravnoteži.

Ključ je u ljubavi. Ljubav je sila koja ima mogućnost transformacije negativnog u pozitivno. Ljubav je alkemija koja može nagomilane negativne emocije i energije tame preokrenut u svijetlo i ispunjenje.

Zato nam je ljubav dana jer samo kad volimo možemo odustat od ega, možemo prihvaćati, možemo opraštati, imati strpljenja i razumijevanja. Kroz takvo djelovanje nam se pruža mogućnost odradit karmu. No, naravno, često se dešava da u karmičkoj ljubavi zbog razočarenja i boli još dodatno povećamo karmički dug i propustimo mogućnost rasteretiti se negativne karme.

Važno je znati

Također nismo svjesni snage obećanja koja smo dali nekoj osobi u prošlom životu ili se zakleli na vječnu ljubav samo jednoj osobi. Svi takvi "ugovori" između dvije duše, bez obzira koliko su romantični, mogu stvarati bezbroj problema i nemogućih uvijete u ovom životu sada. Osim toga se karma prenosi i unutar roda, poput genetike.

Određeni uzorci se nasljeđuju pa je moguće da odrađuješ i karmu svojih predaka. Ali jednom kad shvatiš da ono što ti se događa, nikada nije ovdje bez razloga i da nema slučajnosti i da nema grešaka u sudbini koju si sam stvaraš u svakom trenu sa svojim djelima i mislima.

I kad preuzmeš odgovornost da si sve to sam stvorio na ovaj ili drugi način, iako naravno nemaš uvid u svoje prošle živote, ali postaneš svjestan da je to prirodni zakon, onda imaš mogućnost pozitivnim djelovanjem prekinuti određeni negativni uzorak i time uravnotežiti karmu.

Dragi čitatelju, kroz karmičku vezu u kojoj uspiješ odraditi karmički dug srce ti se još više otvara i vraća ti se sposobnost davanja i primanja ljubavi, tvoja duša napreduje i otvaraju ti se vrata za pozitivnija ljubavna iskustva i doživljavanje ljubavi na puno višem nivou.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.