Psiha i seks Seks i veze 20. listopada 2016.

Istraživanje: Većina muževa oprostila bi nevjeru svojim ženama

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Istraživači portala “Survive Her Affair” (Preživjeti njezinu nevjeru) ispitali su 1.500 muškaraca koji su prevareni, od kojih je 71 posto njih izjavilo kako voli svoju ženu usprkos prijevari. Čak 92 posto prevarenih muškaraca reklo je kako želi sačuvati svoj brak ili su neodlučni.

Istraživanje iz 2012. godine, koje je proveo portal “OurTime.com”, pokazalo je da bi najmanje 42 posto odraslih pokušalo sačuvati vezu s partnerom koji je počinio seksualnu prijevaru. Stručnjaci savjetuju da, ako odlučiš oprostiti partneru prijevaru, napravi sljedeće (vrijedi i za muškarce i žene):

  • Dogovorite se - odredi vrijeme koje ćeš posvetiti vašoj vezi. Osoba koja je varala treba prekinuti svaki kontakt s osobom s kojom je prijevaru počinila.
  • Uputi ispriku - bitno je da osoba koja je prevarila ponudi iskrenu i ozbiljnu ispriku i preuzme odgovornost za svoja djela. Prihvaćanje isprike ovisi i o ponašanju osobe koja je varala. Najvažnije je da razgovarate.
  • Ne krivi sebe - tvoje samopouzdanje ne ovisi o partnerovom ponašanju. Možeš biti dio rješenja, ali nikako nisi uzrok prijevare.
  • Pokaži ljutnju - izbaci svoju ljutnju. Istraživanja su pokazala da pisanje pisma partneru pomaže, ali ga nemoj pokazati. Također, razgovor s prijateljima i obitelji o tom događaju može biti koristan.
  • Pronađi kvalitete - napravi listu pozitivnih aspekata vaše veze. Iako si tužan i ljut, razmisli o svemu lijepom što vam se dogodilo, to će ti dati novi pogled na vašu vezu.
  • Potraži profesionalnu pomoć - situacija može biti izuzetno teška bez obzira na to koliko si jaka osoba. Terapeutski pogled može biti koristan.

10 najčešćih muških izgovora za nevjeru.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.