Psiha i seks 01. lipnja 2023.

Horoskop za lipanj za sve znakove

Horoskop
Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mjesec će obilježiti retrogradna putanja nekoliko planeta, a posebno je zanimljiva kretnja Saturna koji retrogradno ulazi u ribe nakon 27 godina.

Ovan

Jupiter provodi svoj prvi puni mjesec u znaku bika, pa bi ovo mogao biti financijski najprosperitetniji mjesec koji ste do sada doživjeli ove godine. Ovo nije predobro da bi bilo istinito - vrijedno ste radili kako biste došli do ovog stadija svog života, a mjesec lipanj će vam pomoći pronaći načine održivog i namjernog rasta vašeg bogatstva.

Ali zapamtite da bogatstvo nije samo broj na vašem bankovnom računu. Bogatstvo se također odnosi na auru koju emitirate u svijetu. Kada Venera uđe u vašeg vatrenog partnera lava 5. lipnja, bit ćete ohrabreni da preuzmete središte pozornosti, dopustite da vas vide i zračite radosnim vibracijama jer će se aktivirati vaš sektor sudbine, kreativnosti, slave i prave ljubavi. Možda ćete osjetiti poriv da se upišete na tečaj glume ili započnete pisati scenarij, pogotovo jer je vaš planetarni vladar Mars trenutno u lavu cijeli mjesec.

Stvari će usporiti u drugoj polovici mjeseca kada retrogradno kretanje Saturna u ribama započne 17. lipnja, a sezona raka počinje 21. lipnja. Bit ćete usredotočeni na samopoboljšanje tijekom posljednjih tjedana lipnja i možda nećete biti previše raspoloženi za društvene aktivnosti. Prepustite se solo uživanju i isključite se od vanjskog svijeta ako vaš duh to zahtijeva.

Bik

Sezona bika je došla i prošla, a sada vas sezona blizanaca potiče da izađete iz svoje komfor zone i pokažete svijetu da niste tako predvidljivi kao što bi drugi mogli misliti. Jupiter provodi svoj prvi puni mjesec u vašem znaku, pojačavajući vaše samopouzdanje, ali i intenzivirajući vaš tvrdoglav karakter. S obzirom na to da je Mars, planet djelovanja, još uvijek pod napetim kutom prema biku, možda ćete primijetiti da lakše gubite živce na početku mjeseca, posebno oko mladog Mjeseca u strijelcu 3. lipnja. Vježbanje, izražavanje ljubavi i usmjeravanje energije prema kreativnom hobiju zdravi su načini za oslobađanje nakupljene strasti u vama.

Sredinom mjeseca, mladi Mjesec u blizancima potiče vas da promijenite rutinu, posebno na poslu. To bi moglo dovesti do financijskog dobitka koji dolazi vašim putem u sljedećih šest mjeseci. Međutim, budući da su Saturn, Neptun i Pluton svi retrogradni ovog mjeseca, imali biste koristi od izbjegavanja impulzivnog donošenja odluka i umjesto toga uklanjanja ometanja kako biste bolje mogli čuti svoju intuiciju.

Ulazak Sunca u raka 21. lipnja, a zatim i Merkura koji također ulazi u raka 26. lipnja, pružaju vam idealnu osjetljivu atmosferu da prođete kroz osjećaje nelagode i potpuno vjerujete sebi.

Blizanac

Sezona blizanaca je u punom zamahu ovog mjeseca, a mladi Mjesec u strijelcu 3. lipnja pomaže zagrijati romantičnu vezu u vašem životu na zabavan i živahan način. Venera, planet ljubavi, ulazi u lava 5. lipnja i osvjetljava vaš sektor komunikacije sve do 8. listopada. Ovo produženo kretanje povećava vaše samopouzdanje, ali vas istovremeno čini malo arogantnima ili verbalno agresivnima. Budite oprezni kada primijetite da vam ego preuzima kontrolu. Neke riječi koje izgovarate ovog mjeseca mogu dovesti do narušenih odnosa ako niste pažljivi.

Srećom za vas, Merkur, vaš planetarni vladar, ulazi u vaš znak 11. lipnja i ostaje tu sve do 26. lipnja. Bit ćete u mogućnosti uvjeriti gotovo svakoga da učini ono što želite, što ga čini idealnim vremenom za zatražiti povišicu na poslu ili tražiti iskreni oprost u prijateljstvu ili romantičnom partnerstvu.

Samo se pobrinite da se ne vraćate unatrag kada Saturn započne svoje četveromjesečno retrogradno kretanje u ribama 17. lipnja. Ljudi će vas više poštovati ako vaša djela odgovaraju vašim riječima, a ulazak Sunca u raka 21. lipnja pružit će vam priliku da procijenite svoje vrijednosti, istovremeno preuzimajući odgovornost za njihovo pridržavanje. Zrelost vam dobro pristaje!

Rak

Rakovi, vaša rođendanska sezona je pred vratima, ali prije nego što je dočekate, mladi Mjesec u strijelcu 3. lipnja osvjetljava vašu rutinu, zdravlje i dobrobit. Jeste li se previše naprezali kako biste nešto dokazali? Ovaj mladi Mjesec može rezultirati osjećajem fizičke i emocionalne iscrpljenosti na početku mjeseca, a to može biti vaš znak da kažete "ne" svim odgovornostima koje ste preuzeli, kako na poslu, tako i u društvenom životu. Ne morate uvijek biti spasitelji.

Kada se Pluton, planet transformacije, retrogradno vrati u jarca 11. lipnja, vaš sektor partnerstva i braka bit će naglašen tijekom ostatka 2023. godine. Veze će zauzeti središnje mjesto u vašem podsvjesnom umu, čak i ako biste se radije željeli fokusirati se na druge stvari. Razmislite o tome koja se priča o odnosima odvijala u vašem životu od siječnja do ožujka 2023. godine - velike su šanse da ima više u toj priči, a Plutonova retrogradnost će vam pomoći da to razjasnite.

Kada započne vaša rođendanska sezona 21. lipnja, a zatim Merkur uđe u vaš znak 26. lipnja, izgledat ćete i osjećati se kao izliječena i mudrija verzija sebe. Savršeno vrijeme jer Neptun, planet iluzija, započinje petomjesečno retrogradno kretanje u vašem srodnom vodenom znaku riba 30. lipnja, a to može izgledati poput kozmičkog izazova. Umjesto da razmišljate o najgorem scenariju, iskoristite ovo retrogradno kretanje, zajedno s Jupiterovim prvom punim mjesecom u Biku, da vizualizirate svoj idealan život i ostvarite ga.

Lav

Lavovi, sada kada Venera boravi u vašem znaku sve do 8. listopada, vi ste kozmički favoriti - barem do početka retrogradnog kretanja Venere sljedećeg mjeseca, 22. srpnja. Proteklih nekoliko mjeseci ste tiho obavljali svoje stvari i niste se borili za svjetlost reflektora, ali sada, svjetlost reflektora se bori za vas. Svi žele komadić vašeg vremena ovog mjeseca, čak i ako, ili posebno ako, to ne tražite. Mladi Mjesec u strijelcu 3. lipnja aktivira vaš sektor slave, kreativnosti i istinske ljubavi, dodatno pojačavajući vašu magnetsku prirodu. Što god da poželite ovog mjeseca vjerojatno će vam doći s većom lakoćom - stoga pazite što želite.

Mladi Mjesec u blizancima 18. lipnja prebacuje fokus na vaše prijateljstva i društvene krugove. Ako ste se osjećali pomalo loše u tom području, ovo je kozmički novi početak koji vam je potreban da procijenite s kime želite ostati u svom krugu i s kime se možda trebate mirno rastati. Velike su šanse da će vas ovaj mladi Mjesec otvoriti prema stvaranju novih prijateljstava, posebno ako su se stvari u prethodnim prijateljstvima činile jednostranima.

Kada započne sezona raka 21. lipnja, bit ćete u više introspektivnom raspoloženju i raspoloženi za boravak kod kuće, što je idealno vrijeme da pozovete svoju pouzdanu ekipu vama umjesto da pristajete na beskonačne pozive.

Djevica

Djevice, kako mjesec započinje, pun Mjesec u strijelcu 3. lipnja ističe vaš sektor doma. Budući da energija strijelca stvara astrološko trenje s vašom energijom djevice, događaj koji se dogodi kod kuće može vas duboko iziritirati ili se možete upustiti u žustru raspravu s cimerom ili članom obitelji. Iako ne možete kontrolirati što vam se događa, možete kontrolirati kako ćete reagirati na to, a to će biti vaš kozmički test s ovim punim Mjesecom.

Vaš planetarni vladar Merkur ulazi u blizance 11. lipnja što vas dodatno izbacuje iz vaše zone udobnosti, budući da je brzopleta energija blizanaca vrlo različita od vaše. Osim toga, Venera, planet povezanosti, je u lavu, što vas čini osjetljivijima i agresivnijima istovremeno. Prva tri tjedna lipnja možda neće biti najlakša za vas, posebno kada Saturn, planet učitelj, započne s četveromjesečnim retrogradnim kretanjem u suprotnom znaku riba. Vaši odnosi mogu proći kroz razdoblje procjene tijekom ove retrogradnosti.

Život se počinje smirivati kada Sunce uđe u raka 21. lipnja, a zatim i vaš vladar Merkur također ulazi u isti znak. Rakova energija usklađuje se s vašom prirodom, pomažući vam da završite mjesec s većom strpljivošću, ljubavlju i empatijom nego što ste prethodno osjećali. Prvo tu ljubav usmjerite prema sebi.

Vaga

Kako započinje mjesec lipanj, pun Mjesec u strijelcu pomaže otvoriti vašu vratnu čakru. Sve misli i osjećaji koje ste zadržali u sebi proteklih šest mjeseci kako biste održali mir bit će konačno oslobođeni, možda na dramatičan i čak ljutit način. Zaslužujete osjetiti bijes i izražavati ga prema van. Pun Mjesec ovog mjeseca pomaže vam da zakoračite u fazu života u kojoj se više izražavate, posebno kada vaš planetarni vladar Venera uđe u lava 5. lipnja.

Mladi Mjesec u blizancima donosi vjetar promjene i veću lakoću u vaš život, pomažući smiriti uzburkane strasti iz prvog dijela mjeseca. Retrogradno kretanje Saturna u ribama dodatno će zacijeliti vaše rane, istovremeno vas podsjećajući na moć postavljanja mirnih, ali čvrstih granica s ljudima koji svjesno ili nesvjesno iskorištavaju vašu velikodušnost.

Kada započne sezona raka 21. lipnja, možda ćete se osjećati preosjetljivima prema vlastitim željama što vas može potaknuti da usmjerite energiju na svoju karijeru. Pazite da ne koristite profesionalne obveze kao način za izbjegavanje emocionalne svijesti. Da, možete postići značajan napredak na poslu, ali također si dajte vremena za pisanje dnevnika o svojim osjećajima ili izražavanje kroz kreativni izričaj jer će ovaj mjesec biti astrološki intenzivan i najbolje je suočiti se s onim s čime se suočavate unutar sebe.

Škorpion

Prošli ste kroz sezonu pomrčine, što sada? Sada radite što god želite. Dopustite svom unutarnjem djetetu da preuzme vodstvo. Pun Mjesec u strijelcu 3. lipnja idealan je poziv da se oslobodite dosadnih rutina ili društvenih očekivanja i uspostavite vlastiti put hrabro i slobodno. To uključuje napuštanje zastarjelih poslova ili veza, čak i ako nemate pojma što slijedi. Budući da vaš sektor novca i sigurnosti aktivira pun Mjesec u strijelcu, a Jupiter, planet sreće, je u biku, aktivirajući vaš sektor braka, šanse su da će ono što dolazi biti obilno, senzualno i potpuno neočekivano.

Ipak, budite na oprezu jer se nalazimo na vrhuncu početka retrogradnih kretanja s Plutonom, Saturnom i Neptunom koji su svi retrogradni tijekom cijelog mjeseca. To bi moglo dovesti do toga da se sami sebe dovodite u pitanje, posebno kada ste na rubu promjene svog života na bolje. Hrabri koraci vjere mogu na početku izgledati zastrašujuće, ali ne biste trebali dopustiti strahu da vas spriječi da živite život kojim vaša duša zove. Mlad Mjesec u blizancima 18. lipnja može vam pomoći da zapišete svoje brige, suočite se s njima izravno i odaberete vjerovati u najbolji mogući scenarij umjesto da se brinete o tome što bi moglo poći po zlu.

Rakova sezona će vam se činiti kao kozmički dar jer Sunce i Merkur ulaze u raka 21. i 26. lipnja, što će biti iscjeljujući balzam nakon uspona i padova koje ste prošli tijekom prošlomjesečne sezone pomrčine. Prihvatite ovo razdoblje blaženog mira koje vam dolazi.

Strijelac

Kako mjesec započinje, sva pažnja će biti usmjerena prema vama! Pun Mjesec u vašem znaku 3. lipnja osvjetljava vašu živahnu osobnost. Svi žele biti dio vašeg života, ali ne zaslužuju svi tu privilegiju. Ulazak Venere u lava 5. lipnja potiče vas da budete bezrezervno sebični. Ako su vam ljudi dosađivali i neprestano vas izazivali, možda ćete odlučiti da se udaljite od njih umjesto da im stalno pružate drugu šansu. Sada je vrijeme retrogradnog kretanja, pa je moguće da će se vratiti za nekoliko mjeseci, ali za sada će vam pauza dobro doći, i vama i svima koji su uključeni.

Sredinom mjeseca, mladi Mjesec u blizancima pomaže vam da započnete svježu romantičnu avanturu. Poznati ste kao veliki zavodnik zodijaka i ponekad kao kradljivac srca, ali ne biste trebali dopustiti da vas ti stereotipi ograničavaju ili definiraju. Ovaj mlad Mjesec se događa blizu početka retrogradnog kretanja Saturna u ribama, pa čak i ako imate svoj dio obožavatelja koji se okupljaju oko vas, osjećat ćete se selektivnije i mudrije u odabiru tko ima pristup vašoj energiji.

Sezona rakova može biti iznenađujuće nježno razdoblje za vas kad je u pitanju ljubav, gdje se fokusirate na razvijanje duboke intimnosti s jednom osobom umjesto da ih zavlačite ili se pravite nedostupni. Pogledajte ranjivost kao seksi supermoć.

Jarac

Vaš planetarni vladar Saturn doživjet će svoj prvi retrogradni hod u ribama u posljednjih 27 godina. Ova tranzicija službeno započinje 17. lipnja, ali vjerojatno ćete već osjetiti prethodne efekte retrogradnog hoda čim mjesec započne. S punim Mjesecom u strijelcu koji aktivira vaš sektor duhovnosti i iscjeljenja 3. lipnja, prva polovica lipnja donijet će vam duboku introspektivnu i donekle samoočuvajuću atmosferu. Što bolje birate kome i čemu posvećujete svoju pažnju i energiju, to bolje.

Mlad Mjesec u blizancima 18. lipnja aktivira vaš sektor zdravlja, službe i blagostanja. Ovo je jedno od najboljih lunacija godine za početak tjelovježbe ili usvajanje novog prehrambenog režima, možda pripremanje zdravih obroka umjesto naručivanja hrane ili pronalaženje partnera za odgovornost u vašem planu vježbanja. Samo se pobrinite da uključite zabavu u svoje putovanje prema zdravlju jer inače ćete se lako iscrpiti, pogotovo jer će vaš vladar Saturn biti retrogradan i poticati mekši pristup produktivnosti.

Kada sezona rakova započne 21. lipnja, odnosi će zauzeti središnje mjesto, a vi ćete se možda prvo i najviše zaljubiti sami u sebe. Ova energija privući će više kozmičkih podudarnosti u vašem životu, ne samo na romantičnom planu, već i u pogledu prijateljstva. 

Vodenjak

Ako ste sanjali o istraživanju kreativne strasti ili hobija, ali ste ga uvijek stavljali sa strane, osjetit ćete snažan osjećaj strasti i motivacije. Sada je vrijeme da poduzmete korake, radi dobrobiti vašeg unutarnjeg djeteta.

Kada se mladi Mjesec javi u zračnom znaku blizanaca 18. lipnja, već ćete biti dobro na putu prema redefiniranju svojih vrijednosti. Jedan od vaših planetarnih vladara, Saturn, upravo će započeti svoj retrogradni hod u ribama i osjećat ćete se kao da postajete potpuno nova osoba. Nije važno zbog čega ste nekada bili poznati, bit će vam želja udaljiti se od oznaka i kategorizacije te živjeti život izvan definicija. To može prvotno izgledati kao kriza identiteta, ali zapravo ulazite u razdoblje dubokog oslobađanja.

Sezona rakova započinje 21. lipnja i iako vaš znak obično osjeća nelagodu tijekom ovog razdoblja zbog povećane osjetljivosti u kozmosu, primijetit ćete da to ima pozitivan učinak na vaše mentalno zdravlje jer ćete biti otvoreniji prema tehnikama poput meditacije, joge ili terapije prirodom. Smirivanje uma i povezivanje s intuitivnom sviješću postaju ključni cilj kako se mjesec bliži kraju.

Riba

Na kraju ovog mjeseca, Neptun, planet mašte, započet će svoj petomjesečni retrogradni hod kroz vaš znak. Osjetit ćete utjecaj ovog snažnog retrogradnog hoda već početkom mjeseca, pa ako povremeno osjećate malu mentalnu maglu, pripisujte to nadolazećem retrogradnom hodu Neptuna, kao i retrogradnom hodu Saturna u vašem znaku koji započinje 17. lipnja.

Ova dva retrogradna hoda pomoći će vam da preusmjerite svoju svijest, posebno ako se osjećate zarobljeni u mentalitetima utemeljenima na žrtvi. Pronaći ćete korijen ponavljajuće boli ili traume, a iako se transformacija neće dogoditi preko noći, ovaj snažan mjesec pruža vrata i put za svjesno iscjeljenje svih duboko ukorijenjenih rana.

Mlad Mjesec u blizancima 18. lipnja donosi osvježavajuću lakoću u vaš život nakon razdoblja intenzivnog rada na suočavanju s vlastitim sjenama. Dopustite si da se igrate kao dijete na svom omiljenom igralištu - vaše unutarnje dijete će preuzeti vodstvo i podsjetiti vas na hobije, strasti i interese koje ste ranije zapostavljali. Kada sezona raka započne 21. lipnja i aktivira vaš sektor zabave, sudbine i kreativnosti, uronit ćete u zabavne aktivnosti i osjetit ćete više radosti i prisutnosti nego što ste osjetili u prvih pet mjeseci godine. Prihvatite ovaj novi početak.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.