Psiha i seks 21. rujna 2015.

Ma, koga ne zanima seks i preljub!

Pink-Pen
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za knjigu "Pink pen" sam čula za vrijeme jednog ručka u Opatiji, od djevojke moga sina. Tema knjige me je odmah zaintrigirala. Ljubav, brak, strast, prijevara , razvod, izdaja, i što sve iza takvih situacija slijedi tema su ovih priča. Nazvala sam autoricu, kolumnisticu i blogericu Ivanu Grabar koja živi u Opatiji i od nje dobila promptni odgovor da se možemo odmah naći na kavici na jednoj od terasa uz more

Koliko sam bila znatiželjna da što više saznam o knjizi i autorici, toliko je ona bila znatiželjna da sazna tko i što je "Čitaj knjigu". Pri samom upoznavanju shvatila sam da je autorica jedna samosvjesna, pozitivna i odlučna mlada žena sa stavom i ponosom koji se danas rijetko susreće. Volim upoznavati ljude koji mi imponiraju i od kojih mogu nešto novo naučiti. Ivana svakako spada u takvu vrstu ljudi.

Metode muža koji je skrivao preljub postale su poput zapleta u krimi romanima

Već isti dan pročitala sam skoro polovicu knjige. Posebno mi se dopala jedna od prvih priča u kojoj Ivana opisuje kako je otkrila da ju je muž i otac njene kćeri varao godinama, kojim se sve trikovima služio kako bi to sakrio i kako je ona počela otkrivati sve njegove laži i podmetanja. U jednom trenutku je priča poprimila elemente dobrog krimića."Izgledalo je kao da spašavam brak, no ja sam se natjecala s njom! U svojoj sam se glavi svim silama trudila izbaciti tu ženu iz našeg života. Nisam ni o čemu drugom razmišljala nego o tome kako ću je eliminirati i dokazati joj čiji je on muškarac...Jadno..."

Koga od nas ne zanimaju ti toliko složeni muško ženski odnosi i sve ono što oni sadrže? Pogotovo kada shvatite da ih je autorica stvarno proživjela i da je odlučila iskreno progovoriti o njima. Ivana je zapravo preuzela ulogu "savjetnice" iako se odmah na početku knjige ograđuje od bilo kakve stručnosti na tom području. Kroz svojih 30-tak kolumni koje tjedno objavljuje na portalu Stilueta.net, a koje je u vlastitoj nakladi objavila u knjizi neobičnog naziva "Pink pen", pokušava čitateljicama pomoći da razumiju muškarce, da shvate njihova šablonska ponašanja, da pročitaju njihove misli, da se nauče prilagoditi i obuzdati u nekim ključnim trenucima. Svojim prijedlozima i savjetima želi pomoći da mi žene shvatimo kako je najveća snaga upravo u nama i kako je sve u našoj glavi. Također želi žene naučiti da sebe stave na prvo mjesto i da nauče voljeti same sebe. Mislim da u tome i uspijeva. Kolumne su joj popularne, knjiga se čita i traži a njeni savjeti uz "glas žene koja je puno toga proživjela" funkcioniraju. Pojavila se još jedna knjiga koja ti može pomoći da promijeniš svoje ponašanje i samu sebe.

Zašto je teško naći pravog/pravu?

U današnje smo vrijeme svjedoci koliko je teško naći osobu s kojom želimo provesti zajednički, uspješan život. Kratkih i krivih veza je sve više, propali brakovi i bijesni razvodi su sve češća pojava. Ljudi se danas vežu iz krivih razloga i ne razmišljaju previše o budućnosti. Većinu parova ponese ona početnička strast i zaljubljenost, a ne razmišljaju o mnogim važnijim kvalitetama i je li ta osoba zaista ona s kojom žele provesti ostatak života. A ipak, na kraju, za tim svim mi žudimo. Naći ljubav, povjerenje, poštovanje, strast i zajedno proživjeti život u miru… Tko to ne bi želio?

"Mi smo jedan, a oni drugi svijet. Različiti smo i to stoji. Možemo se voljeti i obožavati, ali bogme i mrziti do pakla i nazad! Mi smo žene – a oni muškarci! I to je to!" Tako ćete u Ivaninoj knjizi pronaći mnoge odgovore i savjete na temu: braka, spašavanja braka, prijevare u braku i izvan njega, statusu ljubavnice, statusu prevarene supruge, razvoda, kako se postaviti nakon razvoda, ljubomori, udvaračima, uletima muškaraca, toleranciji, povjerenju, ulozi razlike u godinama u vezama i naravno, najvažnijoj stvari na svijetu - seksu. Jer Ivana smatra da je seks "kruna veze" i ta teza se provlači kroz svaku njenu kolumnu. Pri tome naglašava one najvažnije, a često zaboravljene životne vrijednosti kao što su ljubav, predanost, odanost, vjernost i iskrenost.

Muškarci, žene i seks

"Muškarci ne mogu bez seksa. Njima je seks svakodnevna fizička i psihička potreba, duševna i tjelesna hrana. Želja koja ih goni dok god dišu i ako seks ne dobiju od svoje partnerice - potražit će ga od druge!" Ivana u knjizi govori iz srca i ne mari previše za "kulturu" pisanja. Piše vrlo razumljivim jezikom i uglavnom kroz vlastite primjere, koje je sama proživjela ili kroz intimne trenutke koje su joj ispričale njene prijateljice tj. prijatelji iznijevši istinite priče te na kraju svake opisane situacije daje dobre savjete. Zato me je knjiga toliko i oduševila.

Ivana stvarno daje dobre savjete uz dovoljnu dozu humora i pozitive. U ovoj knjizi i muškarci mogu puno toga saznati, pokušati shvatiti žensku stranu priče, shvatiti kako žene razmišljaju i reagiraju. Dakle, knjiga nije isključivo pisana za žene, iako će je sigurno žene više tražiti i čitati. Ivana je kroz knjigu jako pozitivna. Stalno naglašava kako trebamo osvijestiti da imamo samo jedan život, da on kratko traje i kako je važno da budemo zahvalni što smo zdravi, a da smo za sve ostalo mi sami odgovorni. Ivana naglašava da treba nastojati život ispuniti lijepim trenucima u kojima se može uživati punim plućima. Jer, život se sastoji od trenutaka i uspomena koje mogu biti lijepe i ružne. Mi smo ti koji se trebamo potruditi da naše uspomene sačinjavaju lijepi trenuci iz vlastitog života.

Pravog ćeš prepoznati po stisku ruke

"Volite se i poštujte! Ljudi, cijenite ono što imate. Cijenite obitelj, zdravlje…..Nikad niste zadovoljni! Stalno vam nešto ne valja! Shvatite prave vrijednosti dok ih imate, a ne onda kada ih izgubite." Nemojte da vam život prolazi u čekanju i očekivanju boljeg sutra. Treba živjeti od danas jer upravo je danas najljepši dan. Zato, nemoj ni čekati s nabavkom ove vrlo pozitivne, savjetodavne i korisne knjige koja će te uputiti, naučiti, otvoriti ti i oči i uši i pri tom te dobro nasmijati. Jer, život bi trebala ponajprije biti dobra igra. Za kraj citiram kao i Ivana u svojoj knjizi Balaševića (kojeg i Ivana jako cijeni i voli):

"Pravog muškarca, s kojim ćete trajati, nećete prepoznati po izgledu, po diplomi, po inteligenciji. Onog pravog prepoznat ćete po načinu kako vas drži za ruku, kako vas ljubi, kako vas grli – ni prečvrsto da ostanete bez daha, a ni prelabavo da nestanete bez traga. Pravi vas drži taman onako kako treba da znate čiji ste." Đorđe Balašević. I kako Ivana završi svaku kolumnu – "Ljubi vas Ivana" ja dodajem, Ljube vas Alis i Ivana :)

Biografske crtice

Ivana Grabar rođena je Vinkovčanka. Nakon ekonomske škole studira na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Već dugo živi u Opatiji. Trenutačno je voditeljica prodaje na radiju Soundset Trsat koji se nalazi na vrhu nebodera Novog lista. Rastavljena je i ima 21-godišnju kćerku. I njen bi život i karijera tekli mirno sve do mirovine da se jednog dana u njoj nije nešto prelomilo. Počela je pisati i objavljivati svake srijede krajnje otvorene i iskrene kolumne o ljubavi i seksu na portalu Stilueta.net. I to ne u trećem licu kao mnogi kolumnisti i kolumnistice već u prvom licu jednine.

Provjeri, igra li se tvoj ego s tobom?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.