Psiha i seks Moje emocije 06. travnja 2022.

"Bila sam na profesionalnoj masaži vagine i nije ispunila moja očekivanja"

Foto: shutterstock Yoni masaža je profesionalna masaža vagine čiji je cilj pomoći ženama da se bolje povežu s vlastitom seksualnošću
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Yoni masaža prilagođena je taoističkoj masaži i tantri, a yoni inače na sanskrtu znači vagina. Ova praksa danas je raširena u zapadnom svijetu i dio je rastućeg pokreta seksualnog iscjeljivanja za žene.

Cilj yoni masaže nije orgazam, već jača povezanost sa samim sobom što bi trebalo rezultirati boljim seksualnim životom. Ova praksa omogućuje ženi da razvije svoje samopoštovanje i intuiciju i nauči što je dobro kako bi to prenijela svom partneru. 

Najpoznatiji primjer uspona duhovne seksualne terapije je grupa za orgazmičku meditaciju OneTaste, koja je u samo nekoliko godina od 50-ak članova porasla na desetke tisuća. No, unatoč brzom rastu popularnosti, prakse seksualnog iscjeljivanja još uvijek su uvelike neregulirane, a iako se može dobiti certifikati za tantričku masažu, on nije potreban za yoni masažu.

Sarah Ratchford odlučila je saznati što je točno yoni masaža, ali par dana prije termina osjećala je nelagodu jer nije znala što ju čeka. Iako sama smatra da nema problema s postizanjem orgazma, ponekad ima prilično teška depresivna razdoblja zbog kojih se osjeća tromo i neprivlačno. Pomislila je kako bi yoni masaža mogla ublažiti dio te negativne energije i pomoći joj da se osjeća otvorenije, ali bojala se što bi sve maserka mogla otkriti.

Tjeskoba prije masaže

Na putu prema kući nepoznate maserke, Sarah je odlučila vidjeti na Internetu što podrazumijeva yoni masaža i iznenadila se nizom vrlo eksplicitnih videa u kojima žene doživljavaju ejakulaciju. "Imala sam velika očekivanja jer sam mislila da će me maserka naučiti ejakulirati i da ću time pročistiti svoj duh, otkriti svoje najdublje strahove i zauvijek ih se riješiti", rekla je Sarah. Prije termina joj je maserka savjetovala da ponese grickalice i da pristupi cijelom procesu otvorenog uma, tijela i srca kako bi se maserka mogla povezati s njenim duhom. 

Dolazak kod maserke

Sarah je dočekala maserka pod imenom Viktoria Kalenteris koja se identificira kao "strastvena provokatorica, avangardna seksualna učiteljica, trenerica, praktičarka Chi Kung masaže, mentorica i pouzdanica za osobu koja traži znanje". 

Maserka ju je odmah upitala kako joj je tijelo i osjeća li bol s lijeve strane. Sarah je nakon kratkog razmišljanja priznala da ju ponekad boli donji lijevi dio trbuha te je maserka zaključila da se vjerojatno radi o emocionalnoj boli. Sarah je to imalo smisla budući da je doživjela razne traumatične događaje posljednjih nekoliko godina, od smrti članova obitelji do slomljenog srca. Maserka joj je rekla da ju treba reprogramirati i da treba poraditi na svojoj emocionalnoj strani jer se više oslanja na svoju logičku stranu. 

yoni masaža | Author: shutterstock Foto: shutterstock Maserka je za yoni masažu koristila ulje sjemenki grožđa te pokušala izbaciti negativnu energiju iz tijela

Proces masaže

Yoni započinje kao i svaka druga masaža, potrebno je skinuti odjeću i leći na stol za masažu licem prema dolje. Maserka je koristeći ulje sjemenki grožđa, snažno počela povlačiti Sarah za kosu. Tapkanjem po podnožju kralježnice i ostatku tijela, Sarah je osjetila trnce. Zatim je maserka rukama primila svaki kralježak kako bi izbacila lošu energiju i preusmjerila dobru

Nakon toga, maserka je počela masirati prednji dio tijela i često je propitkivala Sarah što vidi i što čuje. Sarah je u tom trenutku zbunjena, ali iskreno priznaje da ne vidi baš ništa. Nakon masiranja grudi i bradavica, maserka je počela masirati njene velike stidne usne i klitoris. Sarah je u tom trenutku pomislila kako je masaža fantastična, ali ne baš seksualna. "Je li to zato što orgazam ne bi trebao biti cil i hoću li ga uopće doživjeti?", pitala se Sarah.

Sarah je mislila da masaža traje cijelu vječnost, ali ju je maserka ubrzo upitala smije li početi masirati njezinu vaginu na što je Sarah pristala jer zbog toga i došla. Opet ju je upitala što vidi i čuje na što Sarah odgovara da vidi crvenu i plavu boju te bebu, medvjeda i šumu. Počela je osjećati neko fizičko uzbuđenje, ali ne onoliko koliko je očekivala i pitala se što uopće radi tamo. Baš kad je osjetila da se njeno tijelo opušta i otvara, maserka je prekinula masažu. 

Shvatila je da ta masaža nije za nju

Maserka je zaključila da se Sarah suzdržava, a Sarah je shvatila da je ovo iscjeljivanje za nju bilo neugodno. Maserka joj je rekla kako je emocionalno blokirana te se ne može u potpunosti prepustiti jer se štiti zbog nečega što je doživjela u prošlosti. Sarah ju je upitala je li to možda povezano s tim što ju ne zna, na što joj je maserka sugerirala da dođe na još jedan tretman kako bi izgradile povjerenje. 

Maserka smatra kako Sarah nešto blokira zbog čega se ne može povezati sa sobom i otkriti tko je ona zaista. Sarah je bila zbunjena tom dijagnozom jer se bavi jogom i meditira te se zaista trudi biti otvorena. Ipak, nakon masaže osjećala se zatvoreno i nije htjela ni pomišljati o seksu sljedećih tjedan dana. 

"Moja masaža vagine nije izazvala automatsko oslobađanje sve moje navodne negativne energije. Ali naučila sam koliko moji problemi s povjerenjem mogu biti ozbiljni i da moram poraditi na njima. I dok nisam sigurna da imam 'emocionalnu blokadu', želim vjerovati riječima maserke da to mogu izliječiti", zaključila je Sarah. 

Sarah smatra da yoni masaža možda može pomoći drugim ženama, ali njoj nije. Postoje bezbrojni, manje drastični načini da se osoba upusti u  emocionalna i seksualna istraživanja koja mogu pomoći u zatvaranju jaza u orgazmu između muškaraca i žena. Jedan od načina može biti gledanje u ogledalo i upoznavanje sa svojim tijelom. 

Možda te zanima... Zmijska masaža: Piton kao glavno sredstvo rješavanja napetosti u leđima! Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.