Psiha i seks 08. siječnja 2016.

Analni orgazam i kako ga postići

Anal
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vjerojatno je malo takvih koji se zadovoljavaju jednoličnim seksualnim odnosima iz dana u dan. Isprobavanje novih poza prije ili kasnije dovede i do analnog seksa koji je za mnoge parove tabu, ali i jedna od najčešćih seksualnih fantazija. Anus je dio ženske i muške anatomije i ako se pravilno stimulira može biti izvor seksualnog zadovoljstva

Indirektna stimulacija G točke

"Kod mnogih žena klitoris, odnosno njegovi živci proteže se skroz do anusa te tijekom analne penetracije dolazi do njegove stimulacije. I kod muškaraca je živac koji ide kroz penis i skrotum povezan s anusom. Analni orgazam se događa indirektnom stimulacijom G točke kroz zid koji odjeljuje vaginu i rektum. Osim G-točke, postoji još jedno područje koje se nalazi na stražnjem, najdubljem dijelu vagine blizu maternice. Kad se stimulira kroz tkivo koje dijeli vaginu od rektuma, može doći do intenzivnih orgazama", objašnjava dr. Carol Queen, seksologinja i savjetuje koje korake treba slijediti za dobar analni seks:

Pravila koja vode do orgazma

 • Za analni seks treba odvojiti vrijeme. Nije ga dobro upražnjavati, ako ti i tvoj partner imate samo 15 minuta na raspolaganju.
 • U analni seks se treba upuštati samo s partnerom kojem se potpuno vjeruje. Nakon prvog, ali i nekoliko narednih analnih penetracija mogla bi se osjećati ranjivom. Zato je bitno da to radiš s osobom kojoj je stalo do tebe i tvog zadovoljstva i koja neće učiniti ništa što ti ne želiš.
 • Treba koristiti veće količine lubrikanata koji su kod ovakvog seksualnog odnosa zaista nužni.
 • U analni seks se treba upuštati postupno, što znači da treba koristiti prste i seksualna pomagala. Ako ne voliš da ti partner stavlja prst u anus, onda ti se vjerojatno neće svidjeti ni analni seks.
 • Komunikacija je ključ. Ako tvoj partner radi nešto što ti ne odgovara nemoj samo šutjeti i čekati da prođe, nego mu reci.
 • Traži od partnera masažu stražnjice, to je jedan od boljih načina da se opustiš.
 • Oralna stimulacija analnog područja možda ipak nije najbolja ideja jer teško da tamo nema nepoželjnih bakterija.
 • Koncentriraj se na klitoris. Najlakši način da postigneš orgazam tijekom analnog seksa je istovremena stimulacija klitorisa jer samo će rijetke žene uspjeti postići orgazam isključivo analnom penetracijom. Klitoris možeš stimulirati rukama ili ga trljati, primjerice o jastuk.
 • Prije analne upusti se i u vaginalnu penetraciju jer ćeš tako doživjeti višestruku stimulaciju.
 • Ako tvoj partner ima veći penis treba izbjegavati duboku penetraciju kako bi izbjegla bol.
 • Prestani, ako te boli. Ako idete polako i pri tom koristite lubrikante te komunicirate, odnos neće biti bolan, a odnos će završiti orgazmom.

Seks u dugim vezama, pročitaj ispovijesti parova!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.