Psiha i seks Seks i veze 27. srpnja 2017.

Ako gleda u ove dijelove tvog tijela, ne sviđaš mu se na "taj način"

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prema novom istraživanju, postoji vrlo jednostavan način na koji možeš otkriti sviđaš li se nekome ili ne. Istraživači na Wellesley Collegeu i na University of Kansas napravili su zajedničko istraživanje i otkrili - ako muškarac gleda u lice žene, ona mu se ne sviđa u romantičnom smislu. Kada mu je pogled usmjeren na grudi ili bokove to znači da te gleda na romantičan način. A mislila si da je sve u kontaktu očima...

Istraživači su imali namjeru otkriti je li nekome određena osoba atraktivna. Ako netko gleda u tvoje lice vjerojatno mu se sviđaš, ali ne u seksualnom smislu. 

Istraživanje je okupilo 105 heteroseksualnih studenata preddiplomskog studija i njihova zadaća je bila pogledati fotografije muškaraca i žena i odgovoriti žele li s određenom osobom biti prijatelj ili otići na spoj s njom. Istraživači su potom promatrali smjer njihovih pogleda. Važno je istaknuti da su u istraživanju sudjelovali samo heteroseksualci. Istraživači su naglasili da su muškarci koji gledaju u ženske grudi i bokove iz ovog istraživanja također povezani s prošlim istraživanjem koje pokazuje da muškarci biraju žene na temelju njihovih reproduktivnih sposobnosti kada biraju partnericu. 

Najčešće seksualne fantazije i treba li ih otkriti partneru

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Štoviše, studija pokazuje da pogledi ovise o onome što tražimo u vezama. Muškarci su gledali u ženske grudi i bokove neovisno o tome jesu li tražili ljubav ili ne. Žene su, međutim, gledale u lice muškarca, ali su ga gledale duže ukoliko su htjele prijateljstvo s njim. Također, usmjerile su pogled na noge i stopala kada su imale "čiste misli". 

"Istraživanje o privlačnosti nastoji pretpostaviti postoji li ustaljen set karakteristika koje čine osobu poželjnom. Nova studija pokazuje da ono što ljudi traže u potencijalnom partneru ovisi o njihovom cilju u vezi", rekla je Angela Bahns, ko-autorica studije i asistentica na katedri za psihologiju na Wellesleyu.

Koje su karakteristike alfa muškaraca i žena i kako ih prepoznati?

Ali, nemoj biti uvrijeđena ako muškarac koji ti se sviđa gleda tvoje uši ili stopala, a ne tvoje grudi. Možda je napredan u razmišljanju i svjestan činjenice da ženske partnerice nisu samo za seksualne odnose.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.