Psiha i seks Seks i veze 18. siječnja 2022.

5 nevjerojatnih seksualnih rituala i običaja iz drugih zemalja

Foto: shutterstock Par na krevetu
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Druge zemlje, drugačiji običaji. Naravno, to se odnosi i na ljubav i seks. Predstavljamo ti pet nama nepoznatih rituala

Ono što smatramo „normalnim“ samo je naš stečeni pogled na svijet. U drugim dijelovima svijeta postoje potpuno drugačiji rituali
i prakse koje u našoj zemlji često izazivaju čuđenje. Predstavljamo ti pet takvih običaja.

Pet seksualnih rituala iz drugih zemalja

Kina

Narod Mosuo ima prilično dugu povijest, koja datira čak 2.000 godina unazad. Ono što je specifično za ovo pleme je da su oduvijek njegovali tradiciju i kulturu matrijarhata. Naime, u ovom plemenu žene su te koje uvijek donose odluke i koje su na čelu obitelji.  Svaka obitelj se obično sastoji od 10 ili čak više članova, ali sva imovina je uvijek u rukama žena. Ono što je specifično za ovo pleme jest da prakticiraju jednu vrstu “otvorenog, liberalnog braka”, gdje je ženama dozvoljeno da imaju koliko god ljubavnika žele. Tu vrstu braka nazivaju još „brak u posjetu“. Naime, supružnici žive odvojeno jedno od drugog. Tek noću žena prima muža u svoje odaje, a on se prije zore vraća svojoj obitelji. Ženama je čak dopušteno imati nekoliko ljubavnika u isto vrijeme, ali malo tko tu priliku iskorištava.

Možda te zanima... Položaj kornjače: Ovaj seksualni položaj izluđuje žene i vodi do gromoglasnog orgazma Psiha i seks

Ruanda

U Ruandi se prakticira tehnika seksa koja se zove kunyaza. Naime, nakon penetracije i „klasičnog početka seksa“, muškarac vadi penis iz vagine te potom dodiruje ženinu vaginu i klitoris svojim penisom u erekciji. Kratka penetracija je dopuštena, ali tapkanje je ipak prioritet. Muškarac postaje s vremenom sve brži i žešći, a to pospješuje cirkulaciju krvi u intimnom području. Navodno ova tehnika može izazvati gromoglasne orgazme kod žena.

Možda te zanima... S nebinarnim osobama upoznajemo se preko lika Che Diaz Psiha i seks

Indija

U indijskoj državi Chhattisgarh postoje tzv. ghotul kolibe u kojima neudate djevojke i dječaci odrastaju u posebno slobodnoj zajednici. Mladima sa sela dopušteno je da izlaze, seksaju se i zajedno istražuju svoju seksualnost. Međutim, grupni seks nije dopušten.

 | Author: shuterstock Foto: shuterstock Prikaz spolnog odnosa na zidovima hinduističkog hrama u Indiji

Kirgistan

U srednjoazijskoj zemlji Kirgistan i dalje se prakticira tradicija takozvane „otmice nevjeste“. Ono što zvuči kao veseli običaj zapravo je težak zločin. Svake godine oko 15.000 djevojaka i žena biva oteto i prisiljeno na brak.

 | Author: shuterstock Foto: shuterstock Festival čeličnog penisa u Japanu

Japan

Svake godine se prve nedjelje u travnju u blizini Tokija obilježava „Festival čeličnog penisa“. Festival se tradicionalno održava još od davne 1969. godine i posvećen je muškom spolnom organu. Ovaj je festival duhovni događaj koji slavi penis i plodnost, a ima korijene još iz 17. stoljeća kada su se seksualni radnici iz Kawasakija klanjali ispred svetišta Kanayama moleći za zaštitu od spolno prenosivih bolesti.

Festival je djelomično inspiriran i legendom o demonu oštrih zuba koji se „uvukao“ u vaginu žene koja ga je odbila. Demon je potom više puta ugrizao penis ženina supruga, sve dok nije platila kovaču da napravi čelični falus koji je bio dovoljno tvrdi da slomi demonove zube.

U „Kanamara Matsuri“ u Kawasakiju brojni Japanci ulicama nose golem ružičasti penis, ližu lizalice i sladolede u obliku penisa, poziraju sa skulpturama u obliku falusa i kupuju suvenire. Na festivalu posjetitelji uče o sigurnom seksu i prikupljaju se sredstva za borbu protiv HIV-a. Svake godine ga posjeti oko 50.000 ljudi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.