Psiha i seks 20. srpnja 2019.

4 najvažnija odgovora o ženskom orgazmu

Zena_20
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nije mali broj žena koje bez problema doživljavaju orgazme kada su same, ali im s partnerom to ne polazi za rukom. Razlog za to može biti sramežljivost pa je najbolje da kažeš svom dragom što ti točno odgovara. U različitim anketama otkriveno je da je čak do 80 posto žena glumilo ili glumi orgazam, dok je najveći broj muškaraca uvjeren u to da njihova partnerica uvijek svrši

Što trebaš napraviti kako bi doživjela orgazam?

Otkrij čari masturbacije. Vježbaj, vježbaj i samo vježbaj. Kasnije, podijeli s partnerom to što si naučila. Najvažnije je da zaboraviš da je orgazam cilj, istražuj svoje tijelo i otkrij što ti se sviđa, jer ne reagiraju sve žene jednako na iste podražaje.

Nekad uspiješ doživjeti orgazam, a nekad ne. Zašto je tako?

Ne postoji strogo definiran razlog, ali to se događa velikom broju žena (iako rjeđe, događa se i muškarcima, naravno). Raspoloženje, hormonske promjene i stres mogu imati puno utjecaja na mogućnost postizanja orgazma, jer se miješaju u rad neurotransmitera (kemijskih "nosača" informacija). Postoji više od 50 neurotransmitera u tijelu i sasvim je moguće da psihičko stanje može utjecati na njihovo funkcioniranje i tako te spriječiti da doživiš orgazam.

Teško ti je doživjeti orgazam s partnerom

Nije mali broj žena koje bez problema doživljavaju orgazme kada su same, ali im s partnerom to ne polazi za rukom. Razlog za to može biti sramežljivost i nedovoljna opuštenost, kao i suzdržavanje od toga da kažeš svom dragom što ti točno odgovara. Ovdje zapravo nema govora o realnom problemu, jer je s tobom očigledno sve u redu. Jedino što nedostaje jesu povjerenje i otvoren razgovor na temu seksa.

Glumila si orgazme i sada ne znaš kako to reći partneru

Neke stvari je jednostavno teško reći i nema načina da se to olakša, pa zato bez previše razmišljanja – reci! Objasnite mu da ti je teško doživjeti orgazam, recite mu kada si počela glumiti, kao i da nisi imala nikakvu lošu namjeru. Nemoj se pravdati, ispričaj kako stvari stoje i objasni da je to puno češći slučaj nego što muškarci pretpostavljaju. U različitim anketama otkriveno je da je čak do 80 posto žena glumilo ili glumi orgazam, dok je najveći broj muškaraca uvjeren u to da njihova partnerica uvijek svrši.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.