Psiha i seks 11. travnja 2024.

3 najnestabilnija horoskopska znaka

Foto: shutterstock Od danas počinje sezona ponosnog, odvažnog i glasnog lava
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nestalan, nepredvidiv, kratkog fitilja, živahan, tko je najnestabilniji znak u zodijaku?

Bilo bi jednostavno zaključiti da su to vodeni znakovi i prozvati Raka, Škorpiona i Ribe kao najnestabilnije znakove u zodijaku. No, nestabilnost koju predstavlja voda je njihovo prirodno okruženje pa iako se njihova raspoloženja mijenjaju poput vremena, navikli su na promjene i vješto crpe energiju i inspiraciju iz njih. Kada promatramo zodijak kao razvoj života, od rođenja do kraja, prva tri znaka u zodijaku, ovan, bik i blizanci predstavljaju početak - djetinjstvo za koje je specifično reaktivno, nefiltrirano, manično dječje ja.

Ovan

Ovan je prvi znak u zodijaku pod vladavinom planeta ratnika Marsa. Ovan je impulzivan, nestrpljiv i najlakše ga je razbjesniti od svih znakova. Baš poput dojenčadi, ovnovi se loše kontroliraju  i u stanju su upropastiti izlazak zato jer im primjerice nije u redu glasnoća muzike u klubu ili usluga u restoranu. Iako lako planu, relativno se brzo i smire. Nestabilnost prosječnog ovna može biti doista inspirativna. Ovan se bez greške bavi onim potrebama koje treba zadovoljiti.

Možda te zanima... Horoskop za travanj za sve znakove Psiha i seks

Bik

Bik se može činiti kao malo vjerojatan kandidat za nestabilnost jer se obično predstavljaju kao čvrsti pa čak i nepokolebljivi. Ipak, ispod fasade kontrole krije se ozbiljna tjeskoba da će se sve raspasti. Bik je fiksni zemljani znak i kao takav ne može slijediti promjene te preferira bol poznatog od divljih vjetrova promjene. Bik vlada drugom kućom vrijednosti i posjeda, udobnost mu je ekstremno bitna  i  kada je njihova financijska sigurnost ili osobna privlačnost ugrožena, gube se. Bikovi su poznati po tome što preuzimaju previše odgovornosti i odbijaju tražiti ili prihvatiti pomoć od bilo koga. Fiksna priroda znaka također implicira afinitet prema takozvanim fiks idejama i opasnim ideologijama. Neki od najnestabilnijih i nerazumniji svjetskih tirana rođeni su u znaku bika poput Pola Pota, Adolfa Hitlera, Vladimira Lenjina, Sadama Huseina.

Možda te zanima... Ovi horoskopski znakovi će svoju pravu ljubav pronaći tek kasnije u životu Psiha i seks

Blizanci

Blizancima vlada Merkur, planet s najnestabilnijom orbitom u našem skromnom Sunčevom sustavu. Što se tiče arhetipa, Merkur je dobio ime po grčkom bogu slanja poruka, varalici s krilatim petama koji je govorio u zagonetkama, pjesmama i zapaljivim tračevima i čiji se raspon kretao od podzemnog svijeta pod Hadom do neba iznad. Um blizanaca jednako je ekspanzivan, prilagodljiv i ekstreman. Istina je elastična za blizance koji neprestano konzumiraju, destiliraju i preoblikuju/falsificiraju informacije. Umjesto da se odupre nestabilnosti, blizanac živi s njom. Primjeri blizanaca sa sumnjivim odnosom prema istini su Kanye West i Donald Trump.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.