Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
o vegetarijanstvu često razmišljam, argumente "za" onih koji to propagiraju smatram valjanima, ali iskreno, niti se želim odreći, niti mislim da bih izdržala bez mesa u potpunosti. i zato mi je zgodna alternativa jesti manje mesa (koju prakticiram uspješno), umjesto
…prikaži još! ne jesti meso uopće.
mislim da kad bi se propagirao takav način života (dakle smanjenje, ne izbacivanje), da bi ljudi čak bili voljniji stati i poslušati o čemu se radi i prihvatiti ideju. no nažalost, dojma sam da vegani i vegetarijanci idu na sve ili ništa (što puno ljudi iritira), a između toga je jedan veliki, neiskorišten manevarski prostor ;)
Osobno sam imala tu cast biti na predavanju dr. Melanie Joy u Osijeku! Vrlo zanimljivo i poucno iskustvo nakon kojeg imam drugacije poglede na stvari oko sebe, od tada vise ne jedem meso niti imam potrebu za njim!
OK, dragi moji vegetarijanci i zadrti mesojedi! Kada će više oni koji su izabrali da budu vegetarijanci i vegani pustiti nas mesojede na miru i ne prikazivati nas kao dasmo kriminalci među ljudskom vrstom. To što će netko jesti je
…prikaži još!je prvenstveno stvar slobode izbora.
Svi znamo da je prva prehrana od postanka ljudskog roda bila meso i zelenjava koju bi našli u prirodi.
Žitarice i mlijeko i mliječni proizvodi su došli tek nakon što je čovjek naučio se koristiti tom vrstom hrane.
Moja najbolja prijateljica je vegetarijanka i ne osuđuje mene što i dalje jedem meso.
Da, i ja sam pokušala preći na vegetarijanstvo i što se dogodilo. Sa 26 godina sam prvi puta u životu dobila alergije i nakon svih muka i antihistamina i nalaza ustanovljeno je da baš upravo ta biljna prehrana puna celuloze je za mene kontradindicirana i stvara mi probleme. Tu je još i peludna alergija na razno drveće i trave, pa tako ja u sezoni moram prestat ii jesti neke vrste voća i povrća kako bi izbjegla križne alergije.
Uz put mi je ustanovljena i netolerancija na namirnice bogate škrobom i tako ja da bi se imala uopće čime hraniti ne mogu bez mesa. Soja i sve od soje je za mene isto zabranjeno.
Ono što je glavni problem kod mesa i njegove proizvodnje zapravo potiče iz Amerike koji sada propagiraju vegetarijanstvo jer njihova proizvodnja mesa je puna antibiotika i raznih drugih dodataka i genetski modificirane hrane za stoku i perad koja kroz meso dolaze u ljudski organizam i stvaraju probleme.
Hvala bogu, mi ovdje u hrvatskoj ali i uglavnom u Europi još imamo normalan uzgoj i naše meso i perad su zdravi za konzumaciju i tako treba i ostati. EU je ionako zauzela vrlo strogi stav u vezi sa genetski modificiranom hranom, što je za sada uglavnom slučaj kod biljki - soya, pšenica,kukuruz i čak neke vrste povrča.
Znaći, dragi moji, treba jesti iz što prirodnijeg uzgoja i meso i voće i povrče, ili kako kome paše.
Jer ima puno ljudi koji zapravo iz zdravstvenih razloga trebaju i dalje jesti meso, tj. proteine životinjskog porijekla. Samo kao napomena - soya, kupus, kukuruz i pšenica, a za neke i krumpir mogu imati jako teške posljedice na rad štitnjače. Čitajte malo, informirajte se. Zapamtite da kao i u farmakološkoj industriji tako i u prehrambenoj industriji postoje lobiji koji lobiraju za svoju stranu i time zapravo doprinose krivoj i nezdravoj prehrani kako bi onda nam prodavali lijekove za liječenje koječega koji uopće ne djeluju.
Ja ostajem i dalje vjerni mesojed sa puno povrča, maslinovg ulja, putra i ribe, voća i crnog vina.
nemam problema sa kilažom ( a prije sam imala), tlak mi se opet normalizirao, imam energije, izgledam 15 godina mlađe ( sad imam 50).
Pozdrav svim mesojedima i nedajte se smesti!!!
Zašto volimo pse i jedemo svinje?
Komentari 4
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.