Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
a što je s onima koji ne mogu jesti mlijeko i mliječne proizvode?
je li npr dobar doručak ako se umjesto mlijeka sa žitaricama uzme sok od svježe iscijeđene naranče?
Svako jutro jedem zobene pahuljice sa mlijekom. Koliko je dovoljno istih za doručak a da se unesu svi potrebni vitamini i minerali? Je li to šalica, pola šalice ili nešto treće?
Mislim da je najbolji dorucak od cjelovitih zitarica u kombinaciji sa nemasnim mlijecnim proizvodima, ili sojinim mlijekom koje je opet preskupo:-(...Uz cjelovite zitarice moze sok od svjezeg voca, mozda dodatak prirodnog meda i malo orasastog voca-badem, orah, ljesnik...Ja svoje jutro
…prikaži još! zapocinjem prvo cijedjenim limunom koji razrijedim s vodom, sto cisti jetru od svih toksina.Prijatno!:-)
Meni isto ne odgovaraju baš previše mliječni proizvodi ujutro ( ali zato jer sam sad trudna) pa si ja skuham jabuku....smiksam ju u kašu i dodam voćne muesle...meni je to super!!!
Žitarice se uvijek mogu jesti u kombinaciji s voćnim sokovima, rižinim ili zobenim mlijekom (koja, doduše, prilično koštaju).
Moje omiljene kombinacije su muesli s čokoladom i mlijekom, cornflakes s probiotičkim jogurtom ili pak kuskus sa svježim voćem.
Mene jako zbunjuje jedna stvar- na kraju clanka pise obavezno ubaciti jednu vocku, a to sam procitala i u knjizi o mediteranskoj prehrani, u kojoj se takodjer predlaze konzumiranje voca poslije obroka. No medjutim na Internetu se nerijetko mogu naci
…prikaži još! clanci koji ne preferiraju konzumaciju voca neposredno prije ili poslije konkretnog obroka zbog mijesanja kiselina u zelucu, uslijed kojih voce truli i izaziva nadutost i plinove. Takve clanke smo mogli i na ovom portalu procitati, ako se ne varam. Mene sad zanima sto je na kraju ispravnu?
E moji nutricionisti. Kravlje mlijeko , sirovo neobrano je puno zdravije od obranog , obrađenog mlijeka koje se samo tako zove, a daleko je od izvorne sirovine.
Nutricionistica otkriva najbolje kombinacije namirnica za doručak
Komentari 7
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.