Šalica zelenog čaja za vitkost

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
  • Default avatar -
    toncica21
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 13:55

za sve one koji ne znaju čiji zeleni čaj je najbolji,evo savjeta-ja sam isprobala bar 7 proizvođača,svaki put sam kupila neki drugi,pa mogu reći definitivno meßmer(ima ga za kupit u Mulleru) i milford(ima ga gotovo svugdje za kupiti).Najbolji je čisti zeleni čaj,bez ikakvih dodataka(limuna,vanilije i sl.) i najidealnija priprema-zakuhati vodu,ostaviti 1-2 min. da odstoji,tek tad preliti vrećicu i držati 3-5 min. max.Jedan trik za one koji su osjetljivi na okuse i boje-pijte ga iz neke šalice u boji i čim toplijeg,jer tad nećete osjetiti njegov gorki
    okus.Osobno pijem zeleni čaj tek nekih 8 mjeseci,ali moram priznati da sam ovisna o njemu.A ako teže zaspite navečer,nemojte ga piti jako kasno.

• Default avatar -
    smokvica

@toncica:odgovorila si na pianje koje sam upravo htjela postaviti...probala sam neke cajeve ali nisam naisla na onaj koji mi odgovara a sad sam siurnija koji cu si spremiti...

• Default avatar -
    Meda

Moje iskustvo sa zelenim čajem: prvo mi je bio odvratan i miris i okus pa sam isporbavala različine vrste od različitih proizvođača, sve je to bilo "variajcija na temu". Konačno sam dobila prave informacije i otkrila razlog - zeleni čaj u filter-kesicama je "smeće" od čaja u odnosu na čaj u listićima (suhi/smežurani listići) - ne može se porediti kvalitet, a dokaz tome je fantastičan miris i ukus. Moji favoriti sa našeg tržišta su Biofarmov zeleni čaj u listićima i Plantagovi zeleni čajevi u listićima (obogaćeni dodatnim okusima đumbira, jasmina i sl.). Najbolji su ako im se ne dodaje limun i šećer nego da se piju sami, eventualno blago zaslađeni medom iz prirodnog uzgoja. Naravno, idealna teperatura vode za pripremu z. čaja je 70 stepeni C.

I, da, definitivno pomaže u skidanju sala sa stomaka, jer sadrži katekine, i pomaže održavanju vitkosti - ako se piju 3-4 šoljice čaja dnevno (a tako se i postiže optimalan unost tečnosti od oko 1-1,5L) uz pravilnu prehranu i izbjegavanje fast-fooda i slatkiša. ;)

Ko baš nikako ne podnosi njegov miris i okus, rješenje je u kapsulama čistog zelenog čaja (samo samljeveni sparušeni listići z.čaja i želatina za kapsulu, bez drugih dodataka). Jako dobre su ESI-jeve kapsule z.čaja "The Verde" i nisu skupe! Za održavanje vitkosti i druge blagodeti koje donosi svakodnevna konzumacija, pije se 1-2 kapsule dnevno, a za mršanje 2-4. I, da, nemojte ga piti baš pred spavanje jer će vas kofein iz čaja dugo držati budnima! SRETNO! :)

• Default avatar -
    shalala

Najbolji čajevi su iz kuće čaja. Nešto su skuplji ali su fantastični! Od okusa do mirisa.
    Od zelenog čaja u vrećicama me boli trbuh. A i čitala sam negdje da takav čaj nije pravi zeleni čaj.

ira1806

pozz, dali mi tko može reći gdje ima za kupiti (Rijeka) kapsule zelenog čaja i koja im je cijena? ja sam godinama pila zeleni čaj al u zadnje vrijeme ako ga popijem više od šalice ne mogu spavati, bez obzira što ga pijem ujutro. hvala

• Default avatar -
    ivaivana

Super članak. I ja imam jako dobro iskustvo sa zelenim čajem. Nakon trudnoće sam otkrila čajoteku "Svijet čaja" u City centru i njihovi zeleni čajevi u rinfuzi su mi super. Uvijek pijem čaj bez ikakvih dodataka. Preporučili su mi i dobre rooibos čajeve za dojenje i dali gratis uzorke (big lajk:) Inače kupujem kod njih a ponekad tu i tamo neki voćni čaj uzmem u Mulleru (Milford). Al otkad sam se navukla na prave čajeve ovi iz filter vrećica su mi stvarno ...treća liga.

hippoxx

kod mene je šalica kave za vitkost,popijem ju ujutro,kasnije ručam sve što ima,znači ne biram što ću jesti nego normalno ručam,onda popodne opet kava :) sa šećerom jer nemogu bez njega, a za večeru jabuka i banana i tu i tamo pokoja šetnja. još kad bih trčala i malo više vježbala kile bi se uspješno otopile. najlakše ćete smršaviti ako redovito hodate,a još bolje ako trčite,naravno tu je i bicikl. bitno je ne jesti navečer prije spavanja,naravno osim voća i samo TJELOVJEŽBA!!!! jer bez nje ne ide

• Default avatar -
    smokvica

hy ...otkrila sam jedan super caj od firme HERBARIUM bas fino mirise i od srca ga preporucam ima ga u plodinama a i cijena je prihvatljiva ,pakiranje zasebno ma super je :)))

• Default avatar -
    vanili

Nemogu si zamisliti jutro bez zelenog caja :D

• Default avatar -
    slatinica

zeleni čaj...tako zdrav ali tako mi je odvratnog okusa...uhhh jedva ga gutammm... bez šećera ga pijem pa...možda zato...vama je fin? :)

• Default avatar -
    dee1502

ja ću ić kupit prvi zeleni čaj koji mi dođe pod ruku.negdje sam pročitala da su kinezi mršavi jer furaju te zelene čajeve u bočicama i piju kao vodu.ja sam dobila oko desetak kila,prestala sam pušiti,i eto mi.sad se borim da to skinem,mislim da ću početi koristiti taj zeleni čaj u svakodnevnoj primjeni.

• Default avatar -
    malena1987

Čaj iz filter vrećice nema veze s pravim čajem. Kupujem Biofarmov zeleni čaj u listićima. Ne šećerim ga, stavim eventualno kap Stevije tu i tamo. I super mi je. :)

• Default avatar -
    dauna

ja sam kupila zeleni caj u DM-u sa dodatkom đumbira i limuna i bas mi je odlican :)

• Default avatar -
    smokvica

koliko je dostojna zamjena domaceg i gotovog u boci zelenog caja? zaboravim ponijeti na posao kuhani domaci caj pa sam par puta kupila u boci tj. tetrapaku pa sto mislite o tome cure,jeste li probale koji.....???

nikolinaistra

zeleni caj je super smanjuje glad a i cisti organisam svakodnevno ga popijem barem 1l iako mi nije nekog okusa!!

• Default avatar -
    martillum
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 13:57

Istina, samo nemojte koristiti filter zelene cajeve. Probajte rinfuzo, jer vrijedi, zdravije je i ima puno vise efekta.
    Okus je drugaciji i caj bolje daje svoj sastav u caju.
    U fiter vrecice se stavlja DUST sto je treca klasa caja, ali je legalno. Posjetite u Rijeci trgovinu, moze se naruciti on line na
    www.cajkovski.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani